Skulle hämta ut bil – attackerade personal

Publicerad

En man i Karlstad blev under tisdagen attackerad när han försökte stoppa en annan man som skulle hämta ut en omhändertagen bil. Enligt polisen ska mannen på något sätt lyckats få tag på nyckeln och försökt köra i väg, trots att den andra mannen försökte stoppa honom.

– Tydligen var det ganska dramatiskt. På något sätt har han hamnat på motorhuven, säger Stefan Wickberg, presstalesperson för polisen region Bergslagen.  

Det var vid 11-tiden på tisdagen som polisen fick ett överfallslarm i Karlstad. En man som försökt hämta ut en av Trafikverket omhändertagen bil kunde inte identifiera sig och nekades att få hämta bilen. 

Enigt polisen lyckas mannen då få tag på nycklarna genom en trasig ruta på bilen.

– Då försöker han ta bilen ändå. Bilutlämnaren har försökt förhindra mannen. Tydligen var det ganska dramatiskt. På något sätt har han hamnat på motorhuven, säger Stefan Wickberg, presstalesperson för polisen region Bergslagen.  

Blev biten i handen

I samband med händelsen ska mannen även ha blivit biten i handen så att det började blöda. Enligt polisen är det oklart om det hänt före eller efter mannen blev påkörd.

Mannen som försökt ta bilen greps av polis, misstänkt för misshandel alternativt grov misshandel, samt drograttfylleri och ringa narkotikabrott.

Relaterade ämnen
Lovisa Waldeck
Lovisa Waldeck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER