Skulle göra bakåtvolt – då bröt han nacken

Scooterfarsan bröt nacken efter en misslyckad bakåtvolt i helgen och fick opereras på Linköpings universitetssjukhus.
Foto: Privat
När GT når Jesper Andersson ligger han på Jönköpings länssjukhus. Om två månader hoppas han att han är helt återställd efter olyckan.
Foto: Privat

Kickbike-lägret med sonen blev inte riktigt som Jesper Andersson hade tänkt sig. När han sista dagen skulle göra en bakåtvolt med sin sparkcykel tappade han rotation i luften – och bröt nacken.

– Det knäckte till och jag kände att det inte var bra, men jag kunde inte föreställa mig att det var så illa, säger Jesper Andersson.

GT har tidigare skrivit som Jesper Andersson då han i år körde Vätternrundan - på en kickbike. Detta efter att han lovade göra detta om han fick över 1000 likes på en bild han lagt upp under namnet Scooterfarsan på Instagram.

Jesper Andersson från Jönköping åkte i förra veckan till Lindköping för ett kickbike-läger med sin äldste son Ludvig, elva år.

I lördags var det avslutning och scooterfarsan Jesper Andersson ville testa att göra en bakåtvolt med sin sparkcykel.

Dåligt förberedd

– Jag var dåligt förbered och genom rotationen så tappar jag rotation och kommer inte runt ordentligt och landar oturligt på nacken. Kände ganska direkt att det var allvarligt, men inte så allvarligt, säger Jesper Andersson.

Efter fallet kunde han tillkalla ambulans och efter röntgen fick Jesper Andersson chockbeskedet - att han brutit nacken.

Han var tvungen att opereras på universitetssjukhuset i Linköping, men har nu blivit förd till länssjukhuset i Jönköping.

– Först bröt jag ihop, det var ett jättejobbigt besked, men man måste man ju acceptera det. Det ser ändå bra ut för mig, jag har inte tappat rörligheten någonstans, säger Jesper Andersson.

Två månaders rehab

Nu väntar minst två månaders rehab, sen hoppas Jesper Andersson kunna starta upp sin nya affär med scootercyklar i Jönköping.

– Det passar ju aldrig bra med en sådan här olycka, men nu var det extra dålig tajmning, säger Jesper Andersson.