Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Skuldsatt par bestals mitt under Lyxfällan

GÖTEBORG. Lyxfällans loppis skulle rädda Göteborgsparet Catrine och Anders från skuldträsket.

Mitt under pågående inspelning stals dagskassan av en oidentifierad gärningsman.

– Det här är för jävligt, de sålde som bara den och sen var pengarna borta, säger programledaren Patrick Grimlund.

När TV3 spelade in sitt senaste avsnitt av Lyxfällan under torsdagen höll Göteborgsparet Catrine Eckerström och Anders Nilsson loppis i Nordstan.

Men de intjänade pengarna stals framför tv-team, loppisfyndare och programledare.

– Här står man och skämmer ut sig mitt i Nordstan, alla vet ju att det handlar om Lyxfällan, och så tar någon ens pengar. Jag trodde inte att det var sant, säger Catrine Eckerström.

Lyxfällans programledare Patrick Grimlund, har aldrig varit med om något liknande i programmets historia.

– Det här är det värsta som hänt. De hade tjänat in runt 4 000 kronor och det är jättemycket pengar i sådana här sammanhang, säger han.

Lyxfällan är ett program där två experter hjälper skuldsatta personer att försöka ta sig ur sin ekonomiska kris.

Loppisar är ett vanligt inslag - alla vägar som kan hjälpa till att betala av lån eller ignorerade elräkningar är bra vägar.

– Plötsligt var kassaskrinet borta. Det känns för jävligt, deltagarna hade haft en tuff vecka och sålde verkligen allt de kunde. Barnens saker, ja allt.

Polisen tillkallades. Brottet kan ha spelats in på TV3:s kameror, men det är mycket folk i rörelse så det kan bli svårt att hitta gärningsmannen ändå, menar programledaren.

– Vi behövde verkligen pengarna. Det känns fruktansvärt lågt av de som plockade åt sig kassaskrinet. Jag hoppas de åker fast, säger Catrine Eckerström.

Produktionen beslutade att ersätta de stulna pengarna från egen ficka.

– Vi brinner för våra deltagare, de kämpar stenhårt och de ska inte gå back på en loppis. Det här har aldrig hänt förut och jag blir så jävla förbannad, säger Patrick Grimlund.