SKRÄCKINJAGANDE. Bilden togs vid Hans Svenssons hus i Lindome. Älgen terroriserade familjens studentskiva, och skrämde in gästerna. Den måste bort genast, säger Hans.
SKRÄCKINJAGANDE. Bilden togs vid Hans Svenssons hus i Lindome. Älgen terroriserade familjens studentskiva, och skrämde in gästerna. Den måste bort genast, säger Hans.

Skräckälgen i Lindome

Publicerad
Uppdaterad
LINDOME. Här är älgen som Mölndals kommun inte rår på.
I tisdags blev tre Lindomebor anfallna, och nu är både barn och vuxna i området livrädda.
Men det ansvariga jaktlaget avvaktar.
- Nu efter attacken går jag och tittar över axeln hela tiden. Jag är verkligen rädd, säger Monica Ytreeide. För några dagar sedan var Monica på promenad med sitt barnbarn, när hon anfölls av en skenande älg. - Den sprang mot oss flera gånger med öronen dragna bakåt. Den verkade sjuk och argsint, säger hon.

Vill ha älgfritt

Hans Svensson var inblandad i samma attack som Monica. Och han vill se drastiska metoder för att få Lindome älgfritt. - Det är inte säkert nu, så älgarna måste skjutas direkt. Jag ifrågasätter inte jägarnas kompetens. Men om de inte kan ta bort älgen på ett år - ja, byt ut dem. Men jaktlagets problem är att älgar inte har registrerings-skyltar, så man vet inte exakt vilket djur man jagar.

Rätt älg

Lennart Tahlinson är ansvarig för det aktuella jaktlaget. Tidigare har han sagt att de ska skjuta älgen när alla omständigheter stämmer - men hittills har de inte mött den vid rätt plats och tillfälle. Det är en förklaring som Mölndalspolisens inspektör Dan Ivarsson köper. - Jaktlaget kan området och sköter sitt jobb. Man kan inte klampa in med en älgstudsare mitt i tätorten och börja skjuta.
Kristoffer Bergström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER