Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Skövdepar trodde de vann 50 000 – var fem miljoner

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Paret skrapade triss online – på fjärde försöket hade de turen på sin sida.
Foto: Svenska spel
De vann fem miljoner – men trodde först att nollorna var mycket färre.
Foto: HENRIK ISAKSSON / IBL

Först trodde det 45-åriga paret att de skrapat fram tre ”50 000” på trisslotten. Det visade sig handla om fem miljoner kronor.

– Fem miljoner är enormt mycket pengar för ett vanligt heltidsarbetande par som oss, säger mannen i ett pressmeddelande.

Först hade hustrun skrapat tre trisslotter utan att ha turen på sin sida. Då bestämde sig hennes make för att köpa en fars dag-lott och visa var skåpet skulle stå.

– Där och då stack jag ut hakan och talade om att nu var det dags för mig att visa hur man gör. Resten är bara galet, säger hennes make till Svenska spel i ett pressmeddelande.

De självsäkra orden visade sig bli verklighet.

– Först fattade jag inte riktigt, men plötsligt såg det ut som 50 000 kronor på tre ställen. Jag blev glad och tänkte att det var inte så illa. Men sedan var det ju fler nollor och jag räknade till 500 000 kronor. Men den stora chocken kom när jag tryckte på vinstkontrollen och det visade sig vara fem miljoner kronor.

Paret var tvunget att kontrollera vinsten flera gånger innan de vågade tro att de precis blivit fem miljoner rikare. För Svenska spel berättar de att de ska använda pengarna för att lösa av sina lån, och köpa en ny bil då den nuvarande ”rasar ihop snart”.

Vinsten är den största i Skövde hittills i år, och den tredje som passerar miljonbelopp.

UR ARKIVET: Börjar gråta när hon inser sitt misstag

Nikki Glaser svarar för snabbt i den amerikanska versionen av "Vem vill bli miljonär" och ångrar sig direkt.