Skottlossning – gärningsmän ska ha flytt på moped

Publicerad

En fastighet i centrala Jönköping utsattes för skottlossning natten mot onsdagen.

Gärningsmännen ska ha försvunnit från platsen på moped.

– Någon hörde att det small och larmade polisen, säger Roger Olsson, t f lokalpolisområdeschef Södra Vätterbygden.

Polisen fick larm från allmänheten om skottlossning mot en fastighet i centrala Jönköping strax efter klockan 00.30 natten mot onsdagen.

– Det var någon som hörde att det small och gjorde antagandet att det rörde sig om skottlossning, säger Roger Olsson, t f lokalpolisområdeschef Södra Vätterbygden.

Lämnade på moped

Enligt polisen ska de misstänkta gärningsmännen ha lämnat platsen på moped eller motorcykel.

– Det finns uppgifter om att en eller två personer har lämnat platsen. Det är oklart om det var på moped eller motorcykel, säger Roger Olsson.

Vill ha fler vittnesuppgifter

Polisen vill nu ha fler vittnesuppgifter från platsen och uppmanar alla som sett något som kan sättas i samband med händelsen att höra av sig.

Roger Olsson förklarar att polisen forstäter arbeta intensivt med ärendet och vidtar "sedvanliga utredningsuppgifter som dörrknackning och förhör".

Under natten har en teknisk undersökning gjorts vid fastigheten och på onsdagsmorgonen är avspärrningarna hävda.

Grovt olaga hot och grovt vapenbrott

Polisen rubricerar händelsen som grovt olaga hot och grovt vapenbrott.

Skjutningen var mot ett flerfamiljshus och polisen kan inte säga om det finns en hotbild mot någon i huset.

– Jag har inga uppgifter om det i nuläget. Det är inget vi heller går ut med. Nu jobbar vi förutsättningslöst för att se vad det rör sig om, säger Rober Olsson.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER