Skottlossning mellan mopeder i Göteborg

Publicerad

En skottlossning bröt ut i Norra Kortedala i Göteborg på fredagskvällen.

Enligt polisen var det fyra personer på två mopeder som sköt mot varandra.

– Såvitt vi vet blev ingen skadad och vi har inte gripit någon, säger Åsa Andersson på polisens länskommunikationscentral på lördagsmorgonen.

Enligt polisen var det två mopeder - med två personer på varje - som sköt mot varandra på Aprilgatan i Norra Kortedala.

Flera skott avlossades.

Oklart om någon skadats

På den ena mopeden ska två maskerade personer ha suttit och på den andra hade de två personerna hjälm på sig.

Det finns ett flertal vittnen till händelsen.

Skottlossningen ska ha skett vid niotiden på fredagskvällen.

På lördagsmorgonen hade polisen fortfarande ingen information om att någon skadats.

– Det har inte kommit fram något nytt under natten, säger Åsa Andersson på polisens länskommunikationscentral.

Polisen har inlett en förundersökning om försök till dråp.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER