”Skotten träffade i en port”, säger en boende i området. Foto: LÄSARBILD”Skotten träffade i en port”, säger en boende i området. Foto: LÄSARBILD
”Skotten träffade i en port”, säger en boende i området. Foto: LÄSARBILD
Enligt polisen var skotten riktade mot en person. Foto: ERIK GÖTHLINEnligt polisen var skotten riktade mot en person. Foto: ERIK GÖTHLIN
Enligt polisen var skotten riktade mot en person. Foto: ERIK GÖTHLIN

Skottlossning mitt i Göteborg

Publicerad

En skottlossning ägde rum i centrala Göteborg under tisdagskvällen.

Enligt polisen var skotten riktade mot en person – och händelsen utreds som mordförsök.

– Vi har flera vittnen som både hör skotten och ser en person på moped som skjuter, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen region väst.

Larmet om skottlossningen kom in till polisen efter tiotiden under tisdagskvällen.

Polisen bekräftar att en skottlossning har ägt rum, men vill i inledningsskedet inte uttala sig ytterligare i ärendet.

– Jag kan bara bekräfta att vi har haft en skjutning i området, säger Henrik Sterner vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

– Vi jobbar febrilt med det här. Jag säger inte mer än så nu, säger Sterner vidare.

Såg person på moped

Under onsdagsmorgonen har polisen fortfarande inte gripit någon och de har heller ingen misstänkt.

– Vi har flera vittnen som både hör skotten och ser en person på moped som skjuter. Det tilltänkta offret befinner sig innanför entrédörren när skotten avlossas, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen region väst.

Skytten försvann från platsen på en moped efter skottlossningen.

 

LÄS OCKSÅ: Man sköts i Frölunda – polis jagar två gärningsmän

 

Under natten har polisen genomfört en teknisk undersökning och då hittat två hylsor.

GT har talat med en boende i området. Han befann sig nära platsen när skottlossningen ägde rum.

– Skotten träffade i en port. Ett skott träffade i ramen och ett i glaset så det gick sönder. Jag såg inte själva händelsen, jag var där några sekunder efter, säger personen.

Polisen har spärrat av brottsplatsen.Foto: ERIK GÖTHLIN

Utreds som mordförsök

Polisen berättar senare att skotten riktades mot en person. Men ingen har skadats vid händelsen.

– Ingen person är skadad i nuläget vad jag vet, säger Henrik Sterner och fortsätter:

– Det är skott riktade mot en person. En förundersökning om försök till mord är inledd.

Polisen vill inte gå in på om personen som skotten var ämnade för var närvarande på platsen då skottlossningen ägde rum.

Ingen person skadades.Foto: ERIK GÖTHLIN

”Det känns väldigt olustigt”

Gabriella Sumari, 34, bor i området: 

– Jag satt i vardagsrummet när jag hörde två skott som lät precis som pistolskott. Jag tittade ut genom fönstret, jag såg inget, men det var massa vittnen på gatan, säger hon och fortsätter:

– Det känns väldigt olustigt, jag var precis ute och hade varit på bio, så jag är glad att jag inte var nere på gatan när det hände. Det känns inte som att det spelar någon roll i vilket område som man bor i längre, det händer överallt.

Under onsdagsmorgonen hade avspärrningarna hävts på platsen.

 

LÄS OCKSÅ: Två män anhållna för skottlossning i Frölunda 

Relaterade ämnen
Erik Göthlin
Erik Göthlin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER