Enligt ett vittne sköts mannen i magen med tre skott. Foto: Lennart RehnmanEnligt ett vittne sköts mannen i magen med tre skott. Foto: Lennart Rehnman
Enligt ett vittne sköts mannen i magen med tre skott. Foto: Lennart Rehnman
– Jag såg att det var folk på ett garagetak som sköt mot en man i en rondell. Den skjutne sprang till en innergård och gömde sig i en trappuppgång, säger vittnet. Foto: Lennart Rehnman– Jag såg att det var folk på ett garagetak som sköt mot en man i en rondell. Den skjutne sprang till en innergård och gömde sig i en trappuppgång, säger vittnet. Foto: Lennart Rehnman
– Jag såg att det var folk på ett garagetak som sköt mot en man i en rondell. Den skjutne sprang till en innergård och gömde sig i en trappuppgång, säger vittnet. Foto: Lennart Rehnman
Den skjutne mannen har förts till sjukhus. Foto: Lennart RehnmanDen skjutne mannen har förts till sjukhus. Foto: Lennart Rehnman
Den skjutne mannen har förts till sjukhus. Foto: Lennart Rehnman

Skottlossning i Backa – man förd till sjukhus

Publicerad

En ung man skottskadades allvarligt när han blev beskjuten i Backa.

Enligt uppgift till GT är två misstänkta gärningsmän gripna.

– De stod på taket och sköt mot en man på gatan, säger ett vittne till händelsen.

Larmet kom in till polisen 16.11. En man i 30-årsåldern har träffats av skott utomhus. Polisen har spärrat av två områden. Ett vid Jacobs gata och ett vid Hjalmar Bergmans gata.

– Han är avförd till sjukhus med allvarliga skador, säger Jenny Widén på polisen.

Ett vittne som GT har talat med såg vad som hände.

– Jag såg att det var folk på ett garagetak som sköt mot en man i en rondell. Den skjutne sprang till en innergård och gömde sig i en trappuppgång. Då hade han fått tre skott i magen, säger vittnet.

"Han var helt blodig"

Vittnet säger att mannen är känd i området och han tycker att skjutningen är obehaglig.

– Jag tycker att det är läskigt, min fru var ute med barnen när skotten flög. Och det var läskigt att han var helt blodig.

Polisen har startat en utredning om försök till mord alternativ försök till dråp.

Enligt uppgifter till GT hat två personer gripits av polis efter skottlossningen.

Max Olsson är yttre befäl och arbetar med skjutningen på plats.

– Vi har vidtagit många åtgärder på platsen i form av förhör och jobbar nu med att få händelseloppet klart för oss. Det spretar en del just nu.

Har ni något motiv?

– Det här är en uppgörelse mellan individer, men sambandet är oklart.

"Ingen vågar vistas här längre"

En timma efter skottlossningen var det mycket folk på platsen och stämningen var tryckt.

– Det är klart man blir rädd. Det här är katastrof, ingen vill ha det så här. När mina svärföräldrar hälsa på oss bor de på hotell, ingen vågar vistas här längre, säger en som bor i området.

– Alla här har förlorat respekten för varandra. Folk kommer från krigsdrabbade länder och så möts de av det här, säger en annan i området.

Senast i lördags sköts en 29-årig man till döds i Backa. Han ska ha varit ledare för ett gäng i stadsdelen. Mordet skedde vid Erikslundsskolan på Wadköpingsgatan.

Kan det här ha en koppling till dödsskjutningen i lördags?

– Vi utesluter ingenting, säger Jenny Widén.

Skottlossningen är den 21:e hittills i år i Göteborg.

Therese Aronsson
Therese Aronsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER