Flera skott sköts in i lägenhet – mopedmän flydde

Publicerad
Uppdaterad

En rejäl skottsalva avlossades mot en lägenhet i Mölndal natten mot söndag.

Polisen misstänker att två gärningsmän som färdades på en moped ligger bakom skjutningen – som rubriceras som mordförsök. 

– Vi har hittat tomhylsor på platsen och en stor insats har pågått inatt, men ingen har gripits, säger Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl vid polisen. 

Polisen fick in larmet om skottlossningen vid 02.30-tiden natten mot söndag. Minst fem skott ska ha avlossats mot en lägenhet och in genom ett fönster i Mölndal av två män på moped. Männen ska sedan ha flytt från platsen.

– Den information vi har tyder på att det handlar om två män, dessa har vi inte lyckats lokalisera. Jag kan inte uttala mig om vem som befann sig i lägenheten, säger Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Tomhylsor har hittats i anslutning till platsen för skottlossningen. Händelsen rubriceras som mordförsök men hittills är alltså ingen gripen.

Stort polisiärt pådrag

– Vi har genomfört en teknisk undersökning på platsen och det är möjligt att undersökningen kommer att fortsätta under söndagen i dagsljus, men en del av avspärrningarna är förminskade, säger Löfstrand. 

Polisen har under natten till söndag utövat en intensiv jakt efter de misstänkta. 

–Det handlar om hundpatruller och ett stort polisiärt pådrag har pågått under natten i sökandet av de misstänkta gärningsmännen. 

Det är oklart om polisen har misstankar om vilka de två gärningsmännen är och de vill alltså heller inte uttala sig om vem eller vilka som befann sig i den beskjutna lägenheten. 

Tidigare under lördagskvällen sköts en man till döds i Limmared och i Lysekil misstänks en man ha skjutit mot två personer i en trappuppgång eller lägenhet – en skadades av kulorna. 

Maya Dahlén Persson
Maya Dahlén Persson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER