Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skoltaxichaufför avstängd – ska ha kollat på film

Här är några av dagens inrikesnyheter.
Taxichauffören körde enligt anmälan alldeles för fort.Foto: TOMAS LEPRINCE

En taxichaufför i Borås kommun har stängts av från sitt arbete – enligt en anmälan ska han ha tittat på film och kört i runt 140 kilometer i timmen.

Det hände samtidigt som det fanns ett skolbarn i bilen.

– Vi kontaktade entreprenören i det här fallet som agerade direkt och stängde av chauffören, säger Christer Norberg, chef för skolskjutsenheten i Borås stad.

Händelsen ägde rum i september, skriver P4 Sjuhärad som var först att berätta om den enligt anmälan vårdslösa färden.

Christer Norberg, chef för skolskjutsenheten i Borås stad uppger att det var barnet som satt i bilen som berättat för sina föräldrar som i sin tur anmälde.

– Vi kontaktade entreprenören i det här fallet som agerade direkt och stängde av chauffören. Så fort vi får reda på något sådant så kontatar vi utförande bolag, vilket skedde redan samma dag, säger Christer Norberg, chef för skolskjutsenheten i Borås stad.

Enligt anmälan hade chauffören kört i 140 kilometer i timmen och tittade samtidigt på film i baksätet satt ett barn.

Borås stad ser allvarligt på händelsen

Chauffören nekar till att ha tittat på film utan menar att han i stället lyssnade på ljudet och att han inte körde så fort som det påstås.

– Enligt uppgift från bolaget har han inte kört så fort som det påstås, taxibolaget hade undersökt detta och han hade inte kört så fort enligt uppgifterna vi fick från dem, säger Christer Norberg.

Kommunen ser ändå väldigt allvarligt på det inträffade.

– Det sker ungefär 500 resor om dagen med 250 elever och det fungerar nästan alltid, om det är någon gång ibland det inte fungerar så utreder vi den händelsen, säger Norberg.

P4 Sjuhärad har varit i kontakt med taxibolaget som inte vill kommentera det enskilda ärendet men bolaget uppger att de har nolltolerans mot sådana här händelser.