Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skolpersonal utsatt för hot – vakter kallas in

Hot har riktats mot personal på en skola i Strömstads kommun.

Kommunen har nu vidtagit en rad åtgärder.

– Bland annat kommer vakter att patrullera på skolan vid öppning och stängning, säger Nicklas Faritzon, förvaltningschef i kommunen.

De hot som förekommit är personliga och bedömningen är att det i nuläget inte finns en hotbild mot eleverna vid skolan. Det skriver kommunen på sin hemsida. 

– Det är ett personligt hot riktat mot en anställd. Den bedömningen vi gör i dag är att det inte har med skolan i helhet att göra, säger Nicklas Faritzon.

Hoten har främlingsfientliga förtecken och kommunen har gjort en polisanmälan. Brottsrubriceringen är olaga hot och hatbrott, uppger Faritzon.

– Kontentan av hoten är att man vill att den här personen ska sluta, och gör inte personen det så är det hot om vad som då ska hända. 

Den berörda personalen är inte i tjänst och har fått stöd av företagshälsovården för att hantera det som inträffat.

Vakter patrullerar

Man har också vidtagit en rad åtgärder kring skolan.

– Bland annat kommer vakter att patrullera på skolan vid öppning och stängning, säger Nicklas Faritzon.

Kommunen har även påskyndat ett redan pågående arbete med att kontrollera att dörrarna till skolan är utrustade med digitala lås.

– Det handlar om att vi behöver ha koll på vem som rör sig i skolan, säger Faritzon.

Vårdnadshavare, personal och elever kommer att informeras i takt med att polisens utredning går framåt, skriver kommunen på sin hemsida.