Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Skolanställda ska ha våldtagit barn – kommunen i stabsläge

Foto: PEO MÖLLER / KVP/EXPRESSEN

En man och en kvinna häktades under gårdagen som misstänkta för våldtäkt på barn.

Personerna har stängts av från sin arbetsplats – en skola i Västsverige.

Och skolan har nu gått in i stabsläge, skriver GP.

Det var under torsdagen som en man en kvinna häktades misstänkta för grov våldtäkt mot barn. Kvinnan har erkänt brott i viss utsträckning, mannen förnekar helt. Brotten ska enligt häktningsframställan ha pågått i flera år, mellan 2010-2015.


LÄS OCKSÅ: Skolpersonal misstänks för våldtäkt mot barn 


Strax efter att personerna häktades för brotten så gick den aktuella skolan ut med information om att de är avstängda från sina arbetsplatser. Enligt skolan finns det inget som tyder på att de misstänkta brotten ska ha begåtts i skolmiljö. Enligt skolan ska det inte heller handla om flera offer.

Skolanställda häktade för våldtäkt

Sedan misstankarna uppdagades har kommunen kallat in en krisledningsgrupp där socialtjänst och representanter från skolan ingår.

Och nu har skolan gått in i stabsläge, skriver Göteborgs-Posten.

– Många av stabsmedlemmarna är ute på fältet nu för att ge information och hämta in information, säger kommunchefen till tidningen.

Skola går in i stabsläge

Under fredagen kommer skolan att börja informera föräldrarna. Det via skolans egna informationssystem. Även eleverna på skolan kommer att informeras om händelsen. Eleverna erbjuds stöd och hjälp av elevhälsan, skriver tidningen vidare.

– Vi har satt en jourorganisation i sjön som kommer finnas tillgänglig under hela helgen, tillägger kommunchefen till GP.

Åklagaren har hittills varit tystlåten om utredningen.

– Då det rör sig om grov våldtäkt mot barn så har personen varit under 15 år, men i övrigt vill jag inte kommentera, har åklagaren tidigare sagt till P4 Väst.