Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skolans knep för att höja elevernas resultat

Obs, bilden är från ett annat tillfälle.
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Arkivbild. Norrstrandsskolan i Karlstad inför nu idrott alla dagar i veckan för årskurs sju.
Foto: COLOURBOX

Mer idrott på skoltid höjer skolresultaten. Det menar idrottslärare och skolledning på Norrstrandsskolan i Karlstad som nu inför idrott alla dagar i veckan för årskurs sju, skriver SVT Värmland.

– Pilotstudien som vi gjorde i årskurs nio förra året gav väldigt bra resultat, säger idrottsläraren Mikael Lindström, till SVT.

Två 50-minuterspass och tre 30-minuterspass i veckan. Så mycket kommer eleverna i årskurs sju på Norrstrandsskolan i Karlstad att idrotta framöver. Enligt idrottsläraren införs förändringen efter en lyckad prövoperiod under förra året, skriver SVT.

– Pilotstudien som vi gjorde i årskurs nio förra året gav väldigt bra resultat. Vi noterade en mycket bra gruppgemenskap. Dessutom höjdes betygen och alla i gruppen mådde mycket bättre än året innan, säger idrottsläraren Mikael Lindström till SVT.

Eleverna ser resultat

Med hjälp av pulsbälten övervakas elevernas puls via idrottslärarens dator. Enligt Mikael Lindström uppskattar eleverna att få se vad träningen ger för resultat, skriver SVT.

Även högstadieskolans rektor, Bert Falk, lyfter fram fördelar med den ökade andelen skolidrott och medar att det är en framtidsmodell, skriver SVT.

Rektorn: ”Har en social effekt”

– Den allmänna inlärningsförmågan ökar för elever som rör sig varje dag. Sen ser vi att det har en social effekt också. Eleverna trivs tillsammans och har det här med idrotten gemensamt, säger han till SVT.

Enligt honom innebär förändringen inte någon högre kostnad för skolan, och är en förändring som ligger i tiden, skriver SVT.