Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Skola inför totalförbud mot mobiltelefonerna

Engelska skolan i Göteborg anser att mobiltelefonerna dominerar elevernas liv på ett sätt som går ut över deras prestationer på lektionerna. Foto: LINNEA RHEBORG / BILDBYRÅN
Nu har skolan inför mobilförbud, ända upp till årskurs nio, skriver SVT. Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

För mycket surfande på skoltid försämrar elevernas resultat. 

Det menar Engelska skolan i Göteborg som nu förbjuder mobiltelefoner för alla elever, även under rasterna. 

Syftet är att skapa arbetsro på lektionerna och att eleverna ska vara ute mer på rasterna, skriver SVT.

– Vi vill ha tydlighet och lugn för eleverna, säger skolans rektor, Andrew Potter, till SVT.

Mobiltelefonerna dominerar elevernas liv på ett sätt som går ut över deras prestationer på lektionerna, det anser Engelska skolan i Göteborg, som nu har infört mobilförbud, ända upp till årskurs nio, skriver SVT.

Surfar på rasterna

– Vi kommer att införa förbudet på högstadiet bit för bit, säger skolans rektor, Andrew Potter, till SVT. I dag är mobilerna förbjudna hela skoldagen upp till och med årskurs sex, men nu blir de förbjudna även i årskurs sju, sedan fortsätter vi med årskurs åtta och till sist gäller förbudet hela högstadiet.

 

LÄS OCKSÅ: Elever filmade lärare – skolan inför mobilförbud 

 

På rasterna sitter eleverna i korridorerna och surfar på mobilerna i stället för att vara ute och röra på sig. På lektionerna innebär mobilerna ett ständigt störningsmoment, även om lärarna försöker hålla lektionerna mobilfria, skriver SVT.

Skolan hoppas att mobilförbudet bland annat ska leda till att eleverna ska röra sig mer, skriver SVT. Foto: JESSICA GOW / TT / TT NYHETSBYRÅN

Ska leda till bättre social miljö

– Vi vill ha tydlighet och lugn för eleverna. Därför inför vi förbudet även på högstadiet. Vi har sett hur mobilförbudet bland de yngre gjort att de är ute och rör sig och umgås mer med varandra. Det vill vi att våra högstadieelever också ska göra, säger Andrew Potter, till SVT.

Skolan hoppas att mobilförbudet ska leda till en bättre social miljö på skolan och att eleverna ska röra sig mer, skriver SVT.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!