Engelska skolan i Göteborg anser att mobiltelefonerna dominerar elevernas liv på ett sätt som går ut över deras prestationer på lektionerna. Foto: LINNEA RHEBORG / BILDBYRÅNEngelska skolan i Göteborg anser att mobiltelefonerna dominerar elevernas liv på ett sätt som går ut över deras prestationer på lektionerna. Foto: LINNEA RHEBORG / BILDBYRÅN
Engelska skolan i Göteborg anser att mobiltelefonerna dominerar elevernas liv på ett sätt som går ut över deras prestationer på lektionerna. Foto: LINNEA RHEBORG / BILDBYRÅN
Nu har skolan inför mobilförbud, ända upp till årskurs nio, skriver SVT. Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIXNu har skolan inför mobilförbud, ända upp till årskurs nio, skriver SVT. Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
Nu har skolan inför mobilförbud, ända upp till årskurs nio, skriver SVT. Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Skola inför totalförbud mot mobiltelefonerna

Publicerad

För mycket surfande på skoltid försämrar elevernas resultat. 

Det menar Engelska skolan i Göteborg som nu förbjuder mobiltelefoner för alla elever, även under rasterna. 

Syftet är att skapa arbetsro på lektionerna och att eleverna ska vara ute mer på rasterna, skriver SVT.

– Vi vill ha tydlighet och lugn för eleverna, säger skolans rektor, Andrew Potter, till SVT.

Mobiltelefonerna dominerar elevernas liv på ett sätt som går ut över deras prestationer på lektionerna, det anser Engelska skolan i Göteborg, som nu har infört mobilförbud, ända upp till årskurs nio, skriver SVT.

Surfar på rasterna

– Vi kommer att införa förbudet på högstadiet bit för bit, säger skolans rektor, Andrew Potter, till SVT. I dag är mobilerna förbjudna hela skoldagen upp till och med årskurs sex, men nu blir de förbjudna även i årskurs sju, sedan fortsätter vi med årskurs åtta och till sist gäller förbudet hela högstadiet.

 

LÄS OCKSÅ: Elever filmade lärare – skolan inför mobilförbud 

 

På rasterna sitter eleverna i korridorerna och surfar på mobilerna i stället för att vara ute och röra på sig. På lektionerna innebär mobilerna ett ständigt störningsmoment, även om lärarna försöker hålla lektionerna mobilfria, skriver SVT.

Skolan hoppas att mobilförbudet bland annat ska leda till att eleverna ska röra sig mer, skriver SVT.Foto: JESSICA GOW / TT / TT NYHETSBYRÅN

Ska leda till bättre social miljö

– Vi vill ha tydlighet och lugn för eleverna. Därför inför vi förbudet även på högstadiet. Vi har sett hur mobilförbudet bland de yngre gjort att de är ute och rör sig och umgås mer med varandra. Det vill vi att våra högstadieelever också ska göra, säger Andrew Potter, till SVT.

Skolan hoppas att mobilförbudet ska leda till en bättre social miljö på skolan och att eleverna ska röra sig mer, skriver SVT.

Relaterade ämnen
Lovisa Waldeck
Lovisa Waldeck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER