Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skidturister skapade kaos på restaurangen

Anders Tegnell öppnar för att ge endast en vaccindos
Roger Fayad är delägare i Sibylla i Åmål.
Foto: Privat
Skidturister har struntat i restriktionerna vid Sibylla i Åmål.
Foto: Privat

Under sportlovsveckorna och främst under stugbytardagarna har vissa skidturister struntat i allt vad restriktioner heter på Sibylla i Åmål.

Bland annat har de skruvat upp låsta toaletter och skapat köer inomhus. 

– Vissa är under all kritik, det är som att de inte vet vad corona är. Så fort de är på resande fot gäller inga regler, säger Roger Fayad, delägare.

De så kallade stugbytardagarna, torsdagar och söndagar, har under de senaste veckorna ställt till med problem för Sibylla i Åmål då skidturister inte hållit sig till restriktionerna, vilket NWT tidigare skrivit om. 

– Nu är inte alla sådana, det måste jag säga, det är vissa som sticker ut. Många beter sig, håller avstånd och håller restriktionerna men vissa är under all kritik, säger Roger Fayad, delägare.

Roger Fayad har också en restaurang i Säffle, cirka tio minuter från Sibylla och där har det också varit en del skidturister.

– När det är fullt på McDonald's så letar sig skidturisterna in till stan, säger han.

Tvingades låsa sina toaletter 

Det han beskriver är bland annat hur personer inte håller avstånd, vare sig inom sin egen grupp eller andras, att de beter sig arrogant när de blir tillsagda. 

– Man får inte ta in så mycket folk som man vill men folk verkar inte förstå det riktigt. De blir sura som att jag satt reglerna att man inte får sitta mer än fyra och då tjafsar de för att de är fem i sin bil, säger han.

Dessutom har Sibylla stängt sina toaletter och hänvisar gäster till en rastplats för att köandet ska kunna ske utomhus.

Då har skidturister hittat vägar att låsa upp dörrarna och skapa nya köer.

”Har varit kaotiskt” 

– Det har ju blivit sådan kö vid toaletterna så vi valde att låsa dem och hänvisa till en rastplats mittemot där det finns toaletter men då har de skruvat upp toaletterna och gått in ändå och så är det kö igen, säger Roger Fayad.  

Nu när sportloven i södra och västra Sverige är över så hoppas han att det ska lugna ner sig lite.

– Det hoppas jag verkligen, det har varit kaotiskt de sista veckorna. Det har ju inte varit så kul att hela tiden behöva tjafsa med folk som är äldre, det är inte ett litet barn som behöver sägas till utan kanske en kille i 30-40-årsåldern, man får babysitta folk. 

Se också: 

Så vet du att det är pollensymtom och inte covid-19 • Apotekschef ger tips och råd nu när pollensäsongen är på gång