Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"Skelettkvinnan" frias – får tillbaka skeletten

Den 37-åriga kvinnan frias från brott mot griftefriden.

GÖTEBORG. Den så kallade "Skelettkvinnan" friades i dag från misstankar om brott för griftefriden.

Efter att båda parter överklagat tingsrättens beslut dömde hovrätten till den 37-åriga kvinnans favör.

Nu får kvinnan även tillbaka sina skelettdelar.

Den femte september greps den 37-åriga kvinnan i Bergsjön efter lar  om skott i hennes lägenhet. När polisen sedan gick in i lägenheten  hittades både vapen och skelettdelar.

I tingsrätten dömdes kvinnan för brott mot griftefriden och friades  från misstankarna om att hon också skulle ha använt skelettdelarna i  sexuellt syfte.

Döms för vapenbrott

Båda parterna överklagade tingsrättens dom och hovrätten friar  kvinnan från misstankar om brott mot griftefriden. Hon döms dock för  vapenbrott.

I samband med hovrättens dom hävs också beslagen av de kranier och skelettdelar som tidigare omhändertagits.

I en intervju med Dagens Media uttalar sig den 38-åriga kvinnan om den nya domen från hovrätten och hon är inte förvånad över deras beslut. 

– Nej, jag visste att det skulle bli så här. Jag var helt säker på det. Annars skulle jag ha överklagat det till HD och de skulle gärna vilja bita tag i det här benet, säger hon.

I intervjun berättar hon också om den tudelade känsla hon har inför det massiva medieuppbåd det varit kring henne.

"Värre än en en mördare"

– Exploateringen av det hela tycker jag ändå övergår alla acceptabla gränser. Medierna har väl ett visst socialt ansvar för att den utpekade människan måste kunna leva ett liv. Tänk på att maxstraffet för det jag åtalats för är två år. Ändå har jag blivit behandlad värre än en mördare. Folk som våldtar tvååriga barn får värdigare behandling än jag, säger hon till Dagens Media.

Samtidigt tycker hon att medierna tagit sitt ansvar.

– I huvudsak anklagar jag åklagaren för det som hänt. Det var hon som höll i presskonferensen och ljög folk rakt upp i ansiktet. Jag sitter inte och är arg på medierna. De har gjort sitt jobb.

Skelettdelarna, som tidigare tagits i beslag, kommer nu att återföras till 38-åringen. Till Dagens Media uppger hon att skeletten nu kommer att förpassas till Willys-påsar i hennes dolda utrymme, tills hennes intresse faller på igen. Men just nu känns det inte aktuellt.