Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skärpta råden förlängs i regionen: ”Går åt fel håll”

Thomas Wahlberg är smittskyddsläkare i Västra Götaladsregionen.Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN

De lokala skärpta råden i Västra Götalandsregionen förlängs till den 13 december.

Smittskyddet i regionen anser att smittspridningen ökar i en ”oroväckande fart”.

– Varje dag blir hundratals människor smittade och några av dem kommer att bli allvarligt sjuka. Det går åt fel håll nu och vi måste alla känna ansvar för det, säger Thomas Wahlberg, smittskyddsläkare i Västra Götalandsregionen.

Den 29 oktober beslutade Folkhälsomyndigheten om att införa skärpta lokala råd i Västra Götalandsregionen.

Nu meddelar smittskyddet i Västra Götalandsregionen att man förlänger de lokala råden till den 13 december.

– Varje dag blir hundratals människor smittade och några av dem kommer att bli allvarligt sjuka. Det går åt fel håll nu och vi måste alla känna ansvar för det. Samtidigt kan vi alla göra skillnad om vi följer råden. Det gäller mig, det gäller dig och det gäller alla andra människor vi har omkring oss, säger Thomas Wahlberg.

Allt fler personer blir coronasjuka i Västra Götalandsregionen.Foto: ROBIN UTRECHT/SHUTTERSTOCK / ROBIN UTRECHT/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Fler patienter på sjukhus

Antalet nya coronafall har ökat sex veckor i rad och förra veckan rapporterades 4 192 nya fall i regionen.

Också antalet coronasmittade som kräver sjukhusvård fortsätter att öka. I dag vårdas 220 personer på sjukhusen i regionen, varav 32 på intensivvårdsavdelningen, IVA.

Bland annat uppmanas folk nu att avstå från att vistas i inomhusmiljöer, att avstå från att delta i möten, undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de man bor med och att inte delta på fester.

Se mer:

Två covidpatienter berättar om sina symtom.