Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skärpt straff för bankomatmordet

Foto: Privat/Anders Ylander

Den 18-årige mannen dömdes till sju års fängelse för det brutala knivmordet på Per Nordkvist, 24, på Hisingen. 

Domen överklagades och i dag skärpte hovrätten straffet med ett år.

Klockan 11 på fredagen avkunnade hovrätten för västra Sverige domen mot den 18-årige man som av Göteborgs tingsrätt dömdes till sju års fängelse för mordet på Per Nordkvist, 24. Rätten skärpte straffet med ett år till åtta års fängelse. 

 Hovrätten anser att straffvärdet för mordet motsvarar 14 års fängelse men ”med beaktande av (18-åringens) ålder gör hovrätten bedömningen att straffet för den samlade brottsligheten bör bestämmas till åtta år," skriver man i domen.

 Mannen ska stanna kvar i häktet tills dess att domen vinner laga kraft.


Knivhöggs vid bankomat

 Det var den 13 februari i år som Per Nordkvist överfölls vid en bankomat vid Länsmanstorget på Hisingen. Två unga män hoppade på honom och och rånade honom. Bytet blev 23 kronor. När Per Nordkvist sedan försökte fly från platsen sprang de båda unga männen efter och han knivhöggs svårt i ryggen och i buken. Per Nordkvist fick även ta emot fick ta emot flera sparkar och slag när han låg ner på marken. 24-åringen fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda. 


18-åring dömdes för dådet

 En 18-åring och en 17-årring åtalades och dömdes för dådet. 18-åringen, som i polisförhör har erkänt att han höll i kniven, dömdes sju års fängelse för bland annat mord och 17-åringen dömdes till ett och ett halvt års sluten ungdomsvård för bland annat grov misshandel, rån och övergrepp i rättssak.

 18-åringen hade yrkat på att hovrätten skulle ogilla åtalet för mord och rån och i stället döma honom för misshandel och grovt vållande till annans död men i stället skärptes straffet.