Skärmflygare skadad i krasch – ambulans på väg

Publicerad

En skärmflygare har kraschat utanför Tidaholm, strax norr om Mullsjö.

Personen har enligt räddningstjänsten skadat sig i ryggen – och är förd till sjukhus.

– Det var vindar som tryckte ner honom och landningen blev för hård, säger Tommy Emriksson, inre befäl vid Samhällsskydd mellersta Skaraborg.

Olyckan skedde vid klockan 14.30 och enligt Skövde Nyheter, som även rapporterar om händelsen, ska mannen ha varit vaken och talbar när räddningstjänstens personal anlände till olycksplatsen.

– Han kunde själv larma efter olyckan, säger Tommy Emriksson, inre befäl vid Samhällsskydd mellersta Skaraborg.

Den skärmflygande mannen är körd till sjukhus för vård av vad som uppges vara lindriga skador i ryggen.

Starka vindar tvingade ner mannen

– Han försökte landa på platsen, men det gick helt enkelt inte. Vindarna tryckte ner honom för mycket, säger Tommy Emriksson.

Larmet nådde räddningstjänsten i området vid klockan 14.34 på torsdagen.

Relaterade ämnen
Jonas C Andersson
Jonas C Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER