Skäringer hoppar av bloggen hos Proviva

Mia Skäringer hoppar av bloggen hos Proviva. "Jag blir inte till någon nytta för er läsare när jag hela tiden använder pennan att fäktas med"

Komikern och författaren Mia Skäringer kritiserades för att hon bloggade hos dryckesföretaget Proviva.

Nu hoppar hon av uppdraget.

"Det är omöjligt att fokusera på hälsostressen utan att själv bli hälsostressad här. Det borde jag förstått. Jag blir inte till någon nytta för er läsare när jag hela tiden använder pennan att fäktas med", skriver hon i sin sista krönika på Provivas hemsida.

Bråket om Mia Skäringers engagemang i Proviva började med hennes debattartikel i Aftonbladet, där hon skrev att vi bör sluta fred med våra kroppar i stället för att kasta oss över de fettdrypande bantningsdieterna.

Vad läsarna först inte förstod var att Mia Skäringer hade en blogg på Proviva.

Men på onsdagen hoppade hon av det uppdraget.

I sin blogg skriver hon om sin impulsivitet och att hon inte alltid tänker efter, "för jag saknar strategitänket."

"Därför är jag så oändligt sårbar och naiv. Och det smakar och det kostar. Och jag har heller inga rådgivare som säger vad man förväntar sig av mig. Som hjälper mig att inte välja fel. Jag är bara jag. Och jag väljer fel men ändå rätt. Och det blev skeppsbrott i media", skriver hon.

"Skrattar sig lyckliga"

Hon skriver också:

"Provivalavida skrattar sig förmodligen lyckliga. Varumärket har ju nu tack vare alla sociala mediers enorma fokus synts precis överallt. Allt blir ju vad alla gör det till sa flickan som säkerligen kommer bli examensmatreal på universitetet. I marknadsföring, psykologi, etik eller moral... Och jag kommer aldrig kunna hålla min lilla käft."