Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Skara-kannibalens vrede på rättspsyk

Isakin Drabbad dömdes till rättspsykiatrisk vård för mordet på sin dåvarande flickvän Helle Christensen. Foto: ROGER VIKSTRÖM
Skara-kannibalen Isakin Drabbad vill gifta sig, men har fått avslag på att åka in till stadshuset i Katrineholm för att ingå äktenskap. Foto: ROBBAN ANDERSSON

Hans permission upphörde, han får inte träffa sin nya flickvän – och risken för att han får "aggressiva impulsgenombrott" har ökat.

Nu vittnar Isakin Drabbads läkare om Skara-kannibalens frustration inne på mentalsjukhuset där han vårdas.

Sannolikheten att han begår nya, allvarliga brott är större nu än tidigare, varnar läkaren.

Skarakannibalen Isakin Drabbad, som år 2011 dömdes till rättspsykiatrisk vård efter att ha mördat fembarnsmamman Helle Christensen och sedan ätit upp delar av hennes kropp, vill gifta sig med sin tidigare vårdare vid den rättspsykiatriska avdelningen på Karsuddens sjukhus. Men han har fått nej på att resa in till stadshuset i Katrineholm för att ingå äktenskap och dessutom har flickvännen fått besöksrestriktioner.

 

LÄS MER: Skara-kannibalen planerar att gifta sig med vårdaren

 

I dagarna kom ett dokument in till förvaltningsrätten i Linköping. I det skriver Skara-kannibalens läkare att flickvännen inte fått besöka Isakin Drabbad sedan i juli. Det är något som han, enligt hans läkare, reagerat starkt över. 

Det "bedöms ha gett upphov till ytterligare frustration för patienten", skriver överläkaren i sina anteckningar.

Isakin Drabbad. Foto: ROBBAN ANDERSSON

Isakin Drabbad är frustrerad

Isakin Drabbads permissionsgång till en egen lägenhet har tidigare upphört, något som också det gjort honom frustrerad, skriver läkaren. I samband med det ska han, som GT tidigare rapporterat, ha använt otillåtna substanser och avbrutit en läkemedelsbehandling.

"Patienten förnekar i dag dessa drogrelaterade aktiviteter och medverkar inte till konstruktiva samtal i återfallspreventiv anda", skriver läkaren.

 

LÄS MER: Stora bakslaget för Skara-kannibalen

 

Risken att Isakin Drabbad ska återfalla i att använda otillåtna substanser bedöms ha ökat.

"Vilket skulle öka risken för aggressiva impulsgenombrott", skriver läkaren.

Flickvännen – en säkerhetsrisk

Överläkaren menar att Isakin Drabbad fortfarande har en psykisk störning och vill att han ska fortsätta sin rättspsykiatriska vård. Det finns en större sannolikhet nu än tidigare att han återfaller i brottslighet av allvarligt slag, uppger överläkaren.

Karsuddens sjukhus, där Isakin Drabbad vårdas. Foto: ROBBAN ANDERSSON

"Frigång eller permissioner bedöms pga ovan redovisade omständigheter inte vara lämpliga i nuläget", skriver denne i sina anteckningar.

Förvaltningsrätten anser att flickvännen, som arbetat på sjukhuset och således har koll på rutinerna där inne, är att klassa som en säkerhetsrisk om hon skulle träffa Skara-kannibalen.

GT har varit i kontakt med juristen Emelie Engelbertsson, som biträder Isakin Drabbad. Hon meddelar att hon inte har några kommentarer att lämna.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!