Skåpbil i lågor på E6 – vägen avstängd

Publicerad

En skåpbil började brinna under färd längs E6 i Falkenbergs kommun.

Den eller de personer som befann sig i fordonet lyckades ta sig ur.

– Vägen är avstängd i norrgående riktning, säger Peter Karlborg, inre befäl vid räddningstjänsten Väst.

Larmet kom in till räddningstjänst och polis vid 08.45-tiden på söndagsmorgon. En skåpbil fattade eld i ett vägarbetesområde på E6 i höjd med Falkenberg.

– Branden ska ha startat i motorrummet, exakt orsak vet jag inte. De i bilen ska ha tagit sig ur, säger Peter Karlborg, vid räddningstjänsten.

Avstängt i norrgående

Vägen var inledningsvis avstängd i båda riktningar, men vid 09.30-tiden hade södergående körfält kunnat öppnas upp. Då meddelade också räddningstjänsten att man lyckats släcka den brinnande skåpbilen.

– Sannolikt kommer fordonet behöva bärgas från platsen, säger Karlborg.

Ingen person ska ha kommit till skada i samband med händelsen.

Sanna Wikström
Sanna Wikström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER