Truckföraren Jonas Larsson, 20, i från Vårgårda blev ofrivilligt invald i kommunfullmäktige efter att ha fått en enda röst. Hans pappa ville skämta lite med honom.
Truckföraren Jonas Larsson, 20, i från Vårgårda blev ofrivilligt invald i kommunfullmäktige efter att ha fått en enda röst. Hans pappa ville skämta lite med honom.

Skämtet gjorde Jonas till sd-politiker

Publicerad
Uppdaterad
VÅRGÅRDA. 20-årige truckföraren Jonas Larssons pappa skrev sonens namn på sverigedemokraternas röstsedel på skämt.
Och vips var Jonas politiker.
- Radion ringde i går och ville prata om min nya plats i kommunfullmäktige. - Jag blev väldigt förvånad eftersom jag inte har något med sverigedemokraterna att göra, säger Jonas.

Hade sina misstankar

Han fick dock direkt sina misstankar om att pappa låg bakom det hela. - Han trodde nog inte att det skulle gå så här långt men han har skrattat gott de senaste dagarna, säger Jonas. Sagt upp sin plats Kan du inte tänka dig att haka på? - Nej. Jag har sagt upp min plats så stolen kommer att stå tom. Jag är inte intresserad av politik. Det är ingenting för mig. Jonas Larsson är lite rädd för att bli sedd som rasist framöver men hoppas att folk förstår.

Ingen vårgårdabo

Från början fanns det en person i Vårgårda som var inskriven på två valsedlar, men han visade sig inte vara vårgårdabo och ströks. Att personer som inte kandiderar till fullmäktige har valts in för sverigedemokraterna har skett i flera kommuner.
Maria Björn

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER