Marcus Millberg fick allvarliga hjärnskador efter trafikolyckan på paradisön Koh Phangan i Thailand. Foto: PrivatMarcus Millberg fick allvarliga hjärnskador efter trafikolyckan på paradisön Koh Phangan i Thailand. Foto: Privat
Marcus Millberg fick allvarliga hjärnskador efter trafikolyckan på paradisön Koh Phangan i Thailand. Foto: Privat
Mamma Helene Millberg: "I går var allt elände, Marcus hade också fått lunginflammation, men i dag är allt positivt. Han är en kämpe." Foto: Thomas EngströmMamma Helene Millberg: "I går var allt elände, Marcus hade också fått lunginflammation, men i dag är allt positivt. Han är en kämpe." Foto: Thomas Engström
Mamma Helene Millberg: "I går var allt elände, Marcus hade också fått lunginflammation, men i dag är allt positivt. Han är en kämpe." Foto: Thomas Engström
Marcus mamma Helene Millberg och vännen Joakim Jönsson finns vid Marcus sida på sjukhuset. Foto: Thomas EngströmMarcus mamma Helene Millberg och vännen Joakim Jönsson finns vid Marcus sida på sjukhuset. Foto: Thomas Engström
Marcus mamma Helene Millberg och vännen Joakim Jönsson finns vid Marcus sida på sjukhuset. Foto: Thomas Engström

Skadade Marcus ska flygas hem till Sverige

Publicerad

Marcus Millberg, 30 år från Borås, ligger just nu med allvarliga hjärnskador på ett sjukhus söder om Bangkok, Thailand.

Han överlevde mirakulöst en trafikolycka på paradisön Koh Phangan - och väntar nu på att flygas hem till Sverige.

– Det är på gång med hemfärd, men vi hade ett bakslag i går. Runt 12 timmar efter att de tog bort slangen fick de sätta honom i respirator igen, det var för tidigt, säger mamman Helene Millberg.

Marcus Millberg var i söndags med om en mopedolycka på paradisön Koh Phangan i södra Thailand. Mirakulöst nog överlevde han - men problemen var knappast över.

Hans reseförsäkring hade gått ut några dagar tidigare och nu tvingas därför han och hans familj betala alla sjukvårdskostnader själva. Vården kostar mellan 20-30 000 kronor per dygn.

Familjen har gjort en vädjan och just nu pågår olika insamlingar för att bekosta Marcus Millbergs hemfärd, bland annat genom olika Facebookgrupper och likaså på en spelning som ska ske i kväll i hans hemstad Borås.

Insamlingen har nått en miljon

Målet var att få ihop en miljon kronor för kostnaden för ambulansflyg. Nu har insamlingen nått över en miljon. Bakom samlandet står Marcus Millbergs vänner Frida Reis och Carl Blomberg.

– Det är svårt att ta in allt det fina. Det är så mycket, säger Frida Reis.

Hans mamma Helene Millberg befinner sig vid sonens sida på sjukhuset i Thailand. Hon berättar om hur hon slitits mellan hopp och förtvivlan.

– I går var allt elände, Marcus hade också fått lunginflammation, men i dag är allt positivt. Han är en kämpe, säger Helene Millberg som också berättar att hennes son nu kan fokusera blicken och följa personer i rummet.

– Det är långt kvar, men det verkar som han fick operationen i tid. Hjärnan måste få tid att läka, Marcus är fortfarande förvirrad såklart men läkarna är mycket positiva, säger hon.

Under onsdagen ska Marcus Millbergs pappa åka ner till Thailand för att ansluta sig till mamman och Marcus kompis Joakim Jönsson, som finns vid Marcus sida.

Marcus Millberg skadades i olyckan

Omständigheterna till olyckan är oklara.

Tidigare i GT/Expressen har vännen Joakim Jönsson, 26 år från Stockholm, berättat om olyckan.

– Marcus åkte tjugo minuter före mig. När en ambulans körde om mig på vägen till bungalowen gick det kalla kårar, säger Joakim.

500 meter längre fram såg han låg Marcus Millberg, orörlig på gatan.

– Först trodde jag inte det var så allvarligt, men när vi kom till sjukhuset sa de att han bara har 10 procents chans att överleva, säger Joakim Jönsson.

Nu hoppas familjen att sonen snart ska kunna flygas till Sverige där vården kanske kan hjälpa Marcus Millberg tillbaka till livet.

Drömsemestern i Thailand har förvandlats till en mardröm - för hela familjen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER