Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skadade läraren har varit vaken i perioder

Den 42-årige läraren skadades svårt under skolattacken i Trollhättan.Foto: Henrik Jansson
<p>Nu har 42-åringen dock kunnat flyttas från specialistvården på Sahlgrenska sjukhuset och har periodvis varit vaken.</p>Foto: Henrik Jansson
Det var 22 oktober som Anton Lundin Pettersson gick in på Kronans skola i Trollhättan med ett svärd.Foto: Anna-Karin Nilsson
Anton Lundin Pettersson.Foto: Privat

Tillståndet är fortfarande allvarligt för den 42-årige lärare som blev nedhuggen av Anton Lundin Pettersson i skoldådet i Trollhättan.

Men enligt polisen så har mannen varit vaken – och kunnat flyttas från specialistvården på Sahlgrenska, rapporterar SVT Nyheter Väst.

Det var strax efter klockan 10 på torsdagen den 22 oktober som den 42-årige matematikläraren såg hur en grupp elever poserade på bild tillsammans med den maskerade gärningsmannen Anton Lundin Pettersson.

Han konfronterade mannen som omedelbart svarade – med ett svärdhugg i mellangärdet.

Har lämnat Sahlgrenska

När polis anlände till platsen låg läraren på marken. Skadad, men vid liv. Han fördes omedelbart till Norra Älvsborgs läns sjukhus (NÄL) och strax därefter flyttades han till Sahlgrenska i Göteborg för vidare specialistvård.

Men nu har läraren kunnat flyttas från Sahlgrenska.

– Jag kan bekräfta att patienten nu vårdas inom NU-sjukvården. Läget är allvarligt men stabilt, säger Lotta Abrahamsson, informatör vid NU-sjukvården, till SVT.

"Har varit vaken"

42-åringen har legat nedsövd och har därför inte kunnat höras av polisen – men nu berättar kriminalkommissarie Thord Haraldsson att mannen periodvis varit vaken.

– Vi har fått beskedet att den här veckan kommer det inte att gå, han är för dålig. Men jag har fått höra att han har varit vaken i en kvart någon dag, annars sover han mest, säger Haraldsson till SVT.

GT har tidigare berättat om hur matematikläraren med sin okonventionella pedagogik blivit elevernas favorit på Kronan i Trollhättan. Dagarna efter dådet så slöt eleverna samman i sociala medier och hyllade läraren.