Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sjukhusets varning: ”Pandemin är inte över”

Tre scenarier: Så kommer corona spridas i höst
Under måndagen vårdades totalt sex personer för covid-19 på SÄS i Borås. Arkivbild.Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT / TT NYHETSBYRÅN
Arkivbild.Foto: OLE BERG-RUSTEN / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN

Antalet covid-patienter har minskat på Södra Älvsborgs sjukhus, SÄS, i Borås.

Men sjukhuset uppmanar nu alla till att fortsätta följa Folkhälsomyndighetens restriktioner, rapporterar Borås Tidning.

”Sjukhuset är fortfarande i stabsläge. Att behovet av covid-19-vård minskar är jättebra men pandemin är inte över. Vi behöver alla hjälpas åt för att undvika att smittspridningen tar fart igen. Vi ser ett stort värde i att alla fortsätter hålla sig till Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Smittspridningen pågår fortfarande”, skriver sjukhuset på sin Facebook-sida.

Enligt sjukhusets presskommunikatör, Kerstin Holm, är inte inlägget skrivet på grund av att sjukhuset tycker att människor börjat slappna av – i stället är det tänkt som en påminnelse.

– Vi ville bara berätta läget på sjukhuset här efter sommaren, säger hon till tidningen.

Under måndagen var det sex personer som vårdades för covid-19 på Södra Älvsborgs sjukhus, vilket kan jämföras med i juni då över 40 personer var inlagda.

När SÄS kan tänkas lämna stabsläge är fortfarande oklart.

– Det vet inte jag, det är det nog ingen som vet. Det är precis som Folkhälsomyndigheten säger, de vet inte heller hur länge detta kommer pågå, säger Kerstin Holm till BT.

Kampen mot corona – sprids i Sydafrikas kåkstäder