Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sjuhäradsföretagets miljonorder från USA

Företaget Finepart i Bollebygd har fått en miljonorder från Google.

Därmed har deras satsning på USA-marknaden gett frukt, skriver BT.

– Det är roligt att ett välkänt bolag köper en av våra maskiner, säger Christian Öjmertz, företaget vd, till tidningen.

Det är alltså företagets första order från USA. Det handlar om en maskin som Google köper för 300 000 amerikanska dollar, vilket motsvarar drygt 2,5 miljoner svenska kronor.

Det handlar om en så kallad standardmaskin. Leveransen ska ske våren/sommaren 2018.

Christian Öjmertz är vd:

"Det är roligt"

– Vi har en agent som har bearbetat företagen i Silicon Valley i Kalifornien i ungefär ett år. Nu ger det resultat. Det är roligt att ett välkänt bolag köper en av våra maskiner, säger han till Borås Tidning.

Enligt Öjmertz så intresserar sig bolagen i Silicon valley nu inte bara för metoder att sälja mjukvara utan även hårdvara, fysiska produkter. 

Maskinen ska användas för produkter liknande Googles glasögon.

– Om Apple enbart hade sålt mjukvara utan telefonerna hade de inte varit lika framgångsrika. Upplevelsen blir större med en fysisk produkt, säger Öjmertz till tidningen.

Google köper maskin

Han säger samtidigt att små som stora ordrar är viktigt för företaget. Men att en kund som Google innebär att "nya dörrar öppnas".

För en månad sedan fick företaget ett annan stororder, den gången från en schweizisk klocktillverkare. Där handlar det också om ett köp av en maskin. Men kundens namn får företaget inte avslöja, uppger Borås Tidning.

Bollebygdsföretaget har existerat i fem år nu. Det startades 2014 och har fyra medarbetare.

 

LÄS OCKSÅ: Svampplockare försvann i Bollebygd