Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sjuårig pojke hotade skolpersonal med kniv

Pojken, som går i första klass på en skola i Göteborg, ska ha ilsknat till och hotat personal med en kökskniv. OBS! Genrebild. Foto: Christer Wahlgren

En sjuårig pojke ska ha knivhotat personal på en grundskola i Göteborg på onsdagsförmiddagen.

Pojken har stängts av från all undervisning, skriver GP på nätet.

– Det här kunde slutat mycket illa. Ett livsfarlig vapen i händerna på ett rosenrasande barn, säger en förälder till tidningen.

Pojken, som går i första klass på en skola i Göteborg, ska ha ilsknat till under onsdagsförmiddagen. Han ska då ha kommit över en kökskniv i ett fritidshem och viftat med den mot två personer i personalen, skriver GP.

Flera av pojkens jämnåriga ska ha bevittnat händelsen. Efteråt kastade han kniven och sprang där ifrån – men personal lyckades fånga in honom.

Skolans rektor ska, enligt GP, ha informerat föräldrarna om det inträffade i ett brev.

Stängs av från undervisningen

På grund av pojkens ålder har dramat inte polisanmälts, utan ärendet handläggs av socialtjänsten. Pojken har stängts av från all undervisning.

– Vi har beslutat att den sjuårige pojken ska stanna hemma tills vidare. Dessutom har elevhälsan pratat med alla de andra eleverna som befunnit sig i närheten, säger rektorn till GP.

Rektorn säger sig aldrig ha varit med om något liknande under alla sina år i yrket.

Både elever och föräldrar ska ha blivit chockade.

– Det här kunde slutat mycket illa. Ett livsfarlig vapen i händerna på ett rosenrasande barn, säger en förälder till GP.