Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sjöstedt (V): "Tycker de bör skämmas lite"

Jonas Sjöstedt säger att det gör ont när ekonomiska vinster går före barnens bästa. "Det är barn och ungdomar som oftast haft en besvärlig resa till Sverige. Man skulle vilja ge dem en riktigt bra start i det här landet, men i stället går pengarna till något helt annat", säger han. Foto: Anna-Karin Nilsson

Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt reagerar starkt på Expressens avslöjanden om privata företag som gör stora vinster på ensamkommande flyktingbarn och ungdomar.

Sjöstedt vill att kommunerna i framtiden ska sköta verksamheten själva och riktar kritik till de privata bolagen.

– Jag tycker att företagen bör skämmas lite, de tar skattebetalarnas pengar som ska gå till att hjälpa flyktingar, säger Jonas Sjöstedt.

Vänsterpartiets partiledare är upprörd efter att ha läst Expressens reportage. Och han reagerar främst över lägenhetshyrorna.

– Jag tycker att det är helt otroliga siffror. Hur man kan ta 46 000 kronor i månaden för en liten, liten lägenhet.

"Man skulle vilja ge dem en riktigt bra start"

Jonas Sjöstedt säger också att det gör ont när ekonomiska vinster går före barnens bästa.

– Det är barn och ungdomar som oftast haft en besvärlig resa till Sverige. Man skulle vilja ge dem en riktigt bra start i det här landet, men i stället går pengarna till något helt annat, säger han.

Och han tycker att företagen bör skämmas.

– De tar skattebetalarnas pengar som ska hjälpa flyktingar. Det är så enkelt att vissa saker i livet inte passar för marknaden. Ska man köpa tandkräm och skor då är marknaden perfekt, men ska man ta hand om människor som är riktigt utsatta som flyktingar och flyktingbarn – då fungerar inte marknadstänkandet, säger Jonas Sjöstedt.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!