Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sista spåren efter försvunne Magnus

Magnus Natschki, 36, är försvunnen sedan i början av december. Polisen misstänker att han blivit mördad. Foto: Missing people/Privat
Uddevallabron spelar en central roll i sökandet efter försvunne Magnus Natschki. Foto: ÅKE THIM

Uddevallabron spelar en central roll när polisen försöker klara upp det misstänkta mordet på Magnus Natschki, 36.

Det är i närheten av den som spåren efter den försvunne mannen tar slut.

– Det är uppgifter från en av de misstänkta som gör att vi kan dra de här slutsatserna, säger åklagaren Mats Sällström.

Två män misstänks ha mördat Magnus Natschki, 36, och ytterligare tre män sitter häktade för att ha varit inblandade i dådet.

Men var är Magnus?

 

LÄS MER: Polisen tror att Magnus, 36, har mördats – vädjar om tips

 

Det vet inte polisen. I förra veckan gick man ut och vädjade om tips för att hitta en grusplan på vilken det finns två grushögar. Den ska vara belägen ungefär en timmes bilfärd norr om Angered och hittar man den så tror man sig också kunna hitta den försvunne mannen.

– Jag vill be allmänheten att försöka tänka efter gällande just den här platsen, var den eventuellt kan vara. Om man tycker att något stämmer in på den beskrivningen, säger Magnus mamma Fia Spännare.

Det är sådant som en av de misstänkta lämnat i förhör som gör att sökarbetet är koncentrerat till utanför Uddevalla.

Västsvenska bron – en nyckel

Och på Uddevallabron är en av de sista platserna som polisen tror sig veta att Magnus Natschki varit i livet.

– Ja, så kan man nog säga. I alla fall utifrån vad vi vet nu. Men det här är inte helt lätt, säger Sten-Rune Timmersjö, chef över polisens rotel för grova brott.

Spåren efter försvunne Magnus Natschki slutar i närheten av Uddevallabron. Foto: ÅKE THIM

Efter häktningsförhandlingen i Uddevalla tingsrätt i fredags pratade också åklagaren Mats Sällström om vilken betydelse som Uddevallabron spelar för utredningen.

– Det är uppgifter från en av de misstänkta som gör att vi kan dra de här slutsatserna. Om hur lång tid man stannade någonstans i förhållande till Uddevallabron och så där. Det är det som gör att vi stannar här någonstans, sa Mats Sällström.

Åklagaren Mats Sällström. Foto: HENRIK JANSSON

Magnus Natschki är försvunnen

Uddevallabron är en del av E6 och går över Byfjorden, mellan Sunningen och Sund. Den totala brosträckan är drygt 1,7 kilometer. Det är norr om bron som polisen i första hand har sökt, vid närheten av Hogstorp inte alls långt ifrån Torp Köpcentrum.

– Uddevallabron och norrut har vi sagt, för att Uddevallabron är det sista. Men vi har inte velat begränsa oss där heller, för det är inte riktigt glasklart. Vi har sagt att vi får vara öppna även för att det kan vara söder om Uddevallabron, säger Sten-Rune Timmersjö.

Många har engagerat sig i Magnus Natschkis försvinnande. Foto: MISSING PEOPLE/PRIVAT

Polisen tror att händelseförloppet inleddes på förmiddagen den 6 december, i en lägenhet i Göteborg där Magnus Natschki ska ha blivit grovt misshandlad. Det var sedan under natten mot den 7 december som bilfärden norrut på E6 ägde rum.

 

LÄS MER: Flykten efter mordet på försvunne Magnus

 

Allmänheten har visat stort engagemang i försvinnandet.

– Vi har fått in väldigt, väldigt mycket tips och är uppe i 60–70 stycken. Det är inte något som är jättehett, men vi söker utifrån de tipsen, säger Sten-Rune Timmersjö.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!