Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sista Saab-bilen såld – kostade 465 000 kronor

Sista bilen ut. Den skulle bli en krocktestbil, men klarade sig.Foto: PETER SUNDFELDT / BILWEB AUCTIONS
LIka skinande ren som den dagen bilen lämnade fabriken.Foto: PETER SUNDFELDT / BILWEB AUCTIONS
66 kilometer på fem år.Foto: PETER SUNDFELDT / BILWEB AUCTIONS

465 000 kronor blev slutbudet för den sista Saaben – som är fem år gammal men orörd. 

Den nygamla bilen kommer snart börja rulla i Danmark. 

– Jag har redan två Saab-bilar och jag tyckte att jag bara borde köpa den här också, säger köparen Claus Spaangaard i ett pressmeddelande.

Bilen är en Saab Aero 9-3 Turbo från 2014. Bilen har stått orörd i fem år på Stallbackafabriken i Trollhättan, där den egentligen skulle använts till krocktester. 

Men nu är den såld för 465 000 kronor, något som Ttela tidigare skrivit om. Köparen är Claus Spaangard, en dansk bilverkstadsägare.

– Jag har redan två Saab-bilar och jag tyckte att jag bara borde köpa den här också. Det är ju den allra sista Saaben, kommenterar han i ett pressmeddelande.

Pengarna kommer delas ut

Det var på onsdagsförmiddagen som nätauktionen avslutades.

Det högsta budet låg länge på strax över 400 000 kronor, men under den sista timmen började folk buda ordentligt. 

”Det är ju den allra sista Saaben”, säger den stolte ägaren.Foto: PETER SUNDFELDT / BILWEB AUCTIONS

Pengarna från försäljningen kommer gå till The Nevs Sustainable Mobility Scholarship, ett pris som delas ut under fem år till personer som gör betydande insatser på företaget. 

– Vi är väldigt nöjda med det bud som blev. Framför allt känns det bra att pengarna från den sista bensinbilen kommer till användning för att stimulera arbetet för övergången till ett framtida hållbart samhälle och transporter, säger Fredrik Fryklund, kommunikationsansvarig på Nevs, till Ttela.

När bilen kommer att köras från Västsverige till Danmark är dock oklart.

– Just nu har vi fullt upp med att hjälpa folk att byta till vinterdäck, så vi får se när jag hinner komma till Trollhättan och hämta bilen, säger Claus Sapaangard.