Therese Hökklo, 35 , från Mölndal ger 5 000 kronor i hittelön om mobilen med de sista bilderna på maken innan han gick bort kommer till rätta. Foto: PrivatTherese Hökklo, 35 , från Mölndal ger 5 000 kronor i hittelön om mobilen med de sista bilderna på maken innan han gick bort kommer till rätta. Foto: Privat
Therese Hökklo, 35 , från Mölndal ger 5 000 kronor i hittelön om mobilen med de sista bilderna på maken innan han gick bort kommer till rätta. Foto: Privat
En bild som Therese lyckades rädda genom att hon hade skickat den via messenger till sin familj. Här hälsar Therese, Caspian och Jocelyn på maken och pappan Mikael på sjukhuset. Han avled dagarna före jul. Foto: PrivatEn bild som Therese lyckades rädda genom att hon hade skickat den via messenger till sin familj. Här hälsar Therese, Caspian och Jocelyn på maken och pappan Mikael på sjukhuset. Han avled dagarna före jul. Foto: Privat
En bild som Therese lyckades rädda genom att hon hade skickat den via messenger till sin familj. Här hälsar Therese, Caspian och Jocelyn på maken och pappan Mikael på sjukhuset. Han avled dagarna före jul. Foto: Privat

Sista bilden av döende pappan stals – på Ikea

Publicerad

Therese Hökklo, 35, vädjar till den som stal hennes mobiltelefon på Ikea att lämna tillbaka den:

– Jag bryr mig inte om telefonen, men där finns bilder från barnens sista dag med sin pappa. 

Maken Mikael gick bort strax före jul och bilderna är ovärderliga för familjen.

Therese ger 5 000 kronor i hittelön om telefonen kommer till rätta.

Therese Hökklo från Mölndal tog med sig sin snart femåriga dotter och 1 1/2 -årige sonen till Ikea i Kållered på måndagseftermiddagen.

De fikade, satt en stund i sofforna vid entrén och medan dottern var i lekrummet gick Therese en sväng i varuhuset.

När hon skulle plocka fram telefonen var den borta, och hon tänkte att hon råkat lägga den ifrån sig eller stoppat den i fel ficka. Men den fanns ingenstans.

"Gjorde ont i hela kroppen"

– Jag fick hjälp att ringa telefonen flera gånger. Först gick signalerna fram, och sedan blev jag klickad. Därefter stängdes den av. Jag vet att mobilen hade fulladdat batteri och det var uppenbart att någon hade tagit den, säger hon.

Therese Hökklo säger att känslan var obeskrivlig när hon förstod att mobilen var stulen.

– Det gjorde ont i hela kroppen. I mobilen hade jag bilder och en film från mina barns sista dag med sin pappa som gick bort några dagar före jul. Det blev en stor sorg på nytt, att ha förlorat allt detta, säger hon.

Ovärderliga minnen

Bilderna och filmen är ovärderliga minnen för Therese Hökklo och barnen.

– Jag hade inte haft tankarna på att fixa och föra över bilder och videos från telefonen. Det har varit fullt upp att försöka ha någon form av jul och nyår och ordna allt med begravningen som är nu den 18 januari, berättar hon.

 

LÄS OCKSÅ: Stal prästens mobil – avslöjad av selfie

 

Maken Mikael blev sjuk i cancer i höstas och fick beskedet att cancern var obotlig. Den 18 december somnade han in. 

Ett par dagar tidigare hade barnen klätt sig fina i julkläder, och tagit med julklappar till sjukhuset för att få fira med pappan en sista gång.

– De fick öppna julklapparna tillsammans med sin pappa, och jag filmade med mobilkameran. Det var sista gången de träffade honom. Filmen betyder oerhört mycket för oss alla, säger Therese Hökklo.

Det var inne på Ikea som Therese mobil försvann.Foto: TT NYHETSBYRÅN

Hittelön på 5 000 kronor

Hon har gått ut med en vädjan i flera Facebook-grupper om att den som stulit eller hittat och plockat med sig mobilen ska höra av sig. Therese ger en hittelön på 5 000 kronor om telefonen kommer till rätta.

"Eller skicka mig ett minneskort med allt på min mobil om du nu hellre vill behålla mobilen" skriver hon på Facebook.

Therese har fått stor respons på sitt inlägg och en person har hört av sig  med erbjudandet att betala hittelönen om det blir aktuellt.

 

https://www.facebook.com/therese.hokklo/posts/1625356980911851
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER