Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sissel gifter sig med 95-årige miljardären

Här är fler av dagens utrikes-toppnyheter.

På midsommarafton blir Olav Thon och Sissel Berdal Haga äkta makar – på ett lyxigt hotell inför upp emot 200 gäster.

Inför det storslagna bröllopet berättar nu den 95-årige mångmiljardären och hans 79-åriga blivande hustru om hur de håller kärleken vid liv.

– Olav visar i det dagliga hur mycket jag betyder för honom, säger Sissel Berdal Haga till Nettavisen.

På midsommarafton blir Olav Thon och Sissel Berdal Haga äkta makar – på ett lyxigt hotell inför upp emot 200 gäster. Foto: TOR GUNNAR BERLAND/STELLA PICTURES
Olav Thon är 95 år gammal, mångmiljardär som äger över hundra köpcentrum, ett stort antal hotell och omkring 350 fastigheter i Oslo och som fortfarande arbetar 10 timmar om dagen – med visionen att bli ”kungen av E6”. Foto: CORNELIUS POPPE/NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN

Han är 95 år gammal, mångmiljardär som äger över hundra köpcentrum, ett stort antal hotell och omkring 350 fastigheter i Oslo och som fortfarande arbetar 10 timmar om dagen – med visionen att bli ”kungen av E6”.

Hon är 79 och tidigare tingsrättsdomare som nu sadlat om till att bli bland annat designansvarig och styrelseordförande inom hans koncern.

Och på fredag ingår de, efter att ha varit ett par i över 30 år, äktenskap. De ska gifta sig på ett av Olav Thons hotell i Oslo, 4,5-stjärniga Bristol Hotel, inför upp till så många som 200 gäster.

– Det är läckert på alla sätt. Vi kommer bli mottagna med pompa och ståt, har Sissel Berdal Haga berättat för Dagbladet.

– Vi har bjudit in gamla vänner, kolleger och många som vi stött på längs vägen.

Olav Thon är 95 år, men ser ingen anledning att gå i pension.. Foto: OLE BERG-RUSTEN/ NTB SCANPIX

Olav Thons kärleksknep

Inför bröllopet har de gjort en lång intervju med Nettavisen och där berättar de om hur de gör för att kärleken ska fortsätta spira, trots att de hängt ihop under så lång tid.

Det är de små sakerna i vardagen som gör det, förklarar Sissel Berdal Haga.

Som att han lagar en härlig frukost åt henne.

Eller att hon lagar honom matlådor och varje dag följer honom ut till bilen för att sedan sticka in huvudet genom bilrutan och ge sin älskling en kindpuss innan han åker i väg till arbetet.

– Det enkla är ofta det bästa. Kärlek är omsorg. Om man visar omsorg mot varandra kommer kärleken inte bara bevaras, utan växa, säger Olav Thon till Nettavisen.

Olav Thon och Sissel Berdal Haga gifter sig på midsommarafton. Foto: MARIUS GULLIKSRUD/STELLA PICTURES

Hans blivande hustru fyller i:

– När du pratar om glöden är det också förälskelse. Olav visar med små medel i det dagliga att jag betyder mycket för honom. Det är viktigt att vara mycket tillsammans och vi finner glädje i det. Ju mer desto bättre.

Sissel Berdal Haga ljuger aldrig

Olav Thon berättar att han aldrig hört Sissel Berdal Haga ljuga – medan han själv kan slänga sig med en vit lögn då och då.

Båda jobbar alltså fortfarande och även på fritiden är de aktiva. De gillar att vara ute i naturen och där hemma har de en träningsstudio i källaren.

Bröllopet ser de fram emot mycket.

– Vem vet, kanske vi blir ännu mer förälskade i varandra än innan?, säger Sissel Berdal Haga till Nettavisen.

Samtidigt som Olav Thon varit tillsammans med Sissel Berdal Haga har han – i 68 år – varit gift med Inger Johanne Thon. Hon drabbades tidigt av alzheimer och han tog aldrig ut skilsmässa. Olav Thons tidigare hustru avled i fjol.

Så ser väderprognosen ut för kommande dagarna.