Glasbiten låg fastkilad i bryggan mellan två stenar. Foto: PRIVATGlasbiten låg fastkilad i bryggan mellan två stenar. Foto: PRIVAT
Glasbiten låg fastkilad i bryggan mellan två stenar. Foto: PRIVAT
Efter upptäckten plockade de bort glasbiten och slängde iväg den. Foto: PRIVATEfter upptäckten plockade de bort glasbiten och slängde iväg den. Foto: PRIVAT
Efter upptäckten plockade de bort glasbiten och slängde iväg den. Foto: PRIVAT
Simone och sambon Joel. Foto: PRIVATSimone och sambon Joel. Foto: PRIVAT
Simone och sambon Joel. Foto: PRIVAT
Det var nära att Simone trampade rakt på glasbiten. Foto: PRIVATDet var nära att Simone trampade rakt på glasbiten. Foto: PRIVAT
Det var nära att Simone trampade rakt på glasbiten. Foto: PRIVAT

Simones otäcka fynd på badbryggan

Publicerad

Glasskärvan satt fastkilad i badbryggan – mitt bland badande barn.

– Vi tror att någon har gjort det här medvetet, säger Simone Gustafsson i Grums, vars familj var nära att trampa rakt på glasbiten när de skulle bada.

Simone Gustafsson, 28, och hennes familj var under fredagen nära på att trampa på en glasbit vid en brygga vid Mickelsön i Grums, vilket Aftonbladet tidigare har skrivit om.

Det var när familjen skulle till vattnet för att ta ett kvällsdopp som glasbiten uppmärksammades i sista sekund.

En glasbit, fastkilad mellan bryggornas brädor och två stenar, var nära att hamna under Simones fot när hon skulle hoppa ner i vattnet för ett kvällsdopp.

– Jag skulle precis backa bak för att hoppa i och då säger ett av barnen: "Akta dig! Det är glas som sitter fast!"

Simone trampade nästan på glasbiten.Foto: PRIVAT

Efter upptäckten plockade de bort glasbiten och tog bort den från platsen.

– Vi blev skärrade och förvånade över att se den. Barnen höll på att hoppa från bryggan och gå upp igen, det hade lika gärna kunnat vara där som de gick upp. Och jag själv var nära på att trampa på den, det var så vi upptäckte den, det är otäckt, berättar hon.

"Det är lite sjukt det här"

Därefter lade Simones sambo Joel Johansson ut en varning för upptäckten på Facebook för att uppmärksamma andra för faran.

– Vi tror att någon har gjort det här medvetet. Ett av våra barn hade sett några ungdomar sitta och hålla på att med någonting lite tidigare på bryggan just där glasbiten var, men hon kunde inte riktigt säga att det var det som de grejade med. Det är lite sjukt det här, säger hon.

Nu vädjar familjen att föräldrar ska prata med sina barn om upptäckten och vara vaksamma över faran.

Efter händelsen håller Simone en extra koll på bryggor innan hon hoppar ner i vattnet.

– Tänk om barnen hade hoppat upp just på den platsen, säger hon.

Josefine Olausson
Josefine Olausson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER