Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Simhallen förbjuder föräldrarnas mobiler

Föräldrar tappar uppmärksamheten på sina barn när de surfar på mobiler och plattor i simhallen. Nu har Walkesborgsbadet i Uddevalla infört ett förbud som börjar gälla 1 januari.
Foto: ANDERS YLANDER
Mobiltelefoner är snart bannlysta i simhallen i Uddevalla – allt för barnens säkerhet.
Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN

Föräldrar förbjuds att ta med mobiltelefon, läsplatta eller dator in i simhallen – istället uppmanas de ha uppmärksamheten riktad mot sina barn.

– Vi måste öka fokus på barnens säkerhet. Många vuxna är ouppmärksamma när barnen är i vattnet, säger Malin Bengtsson, badmästare och enhetschef på Walkesborgsbadet i Uddevalla till Bohusläningen. 

Simhallen i Uddevalla har tröttnat på att föräldrar sitter och tittar på mobilen eller andra skärmar medan deras barn är i badet, skriver Bohusläningen.

Därför har Walkesborgsbadet beslutat att införa ett totalförbud mot att använda skärmar inne i simhallen. Detta gäller även i duschutrymmen och omklädningsrum.

Skyldighet att ha koll

Även om det finns badvakter i simhallen är det enligt lag ytterst föräldrarnas skyldighet att vaka över sina barn när de är i badet. Men det är inte ovanligt att vuxna har uppmärksamheten riktad mot telefonerna istället för barnen, skriver Bohusläningen och berättar att det uppstått incidenter på Walkesborgsbadet till följd av detta.

– Det uppstår incidenter i stort och smått. Det kräver engagemang från personal som får prata med vuxna som inte har full uppmärksamhet, säger badmästaren och enhetschefen Malin Bengtsson på Walkeborgsbadet till tidningen.

Förbud från 1 januari

Simhallens personal har länge funderat på att göra något åt problemet för att öka säkerheten för barnen.

Skärmförbudet kommer att börja gälla om bara några veckor, den 1 januari. Och det är inte bara mobiltelefoner som är förbjudna i simhallen. Förbudet gäller också andra skärmar, som läsplattor och datorer.

Malin Bengtsson är nöjd över beslutet:

– Äntligen, säger hon till Bohusläningen.