Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Simhallar förbjuder nya snuskmodet

På stadsparksbadet i Borås har man fått nog av ungdomar som badar med underkläder under badkläderna. Därför har man infört ett förbud. Björn Stensson är en av dem som ser till att det efterföljs
GÖTEBORG. Dagens badmode förbjuds på simhallarna i Västsverige.
I Älmhult tvingades man i stället tillsätta mer klor i vattnet.
- Det är ohygieniskt med kalsonger och fibrerna förstör luften, säger Christina Olsson, Äventyrsbadet i Lerum.
Modetrenden med kalsonger under badbyxorna fortsätter att växa och på badhusen reagerar man nu. På Höganäsbadet i Älmhult tvingas man tillsätta mer klor i vattnet. - Smutsiga kalsonger i vattnet innebär fler bakterier vilket betyder att vi måste ha mer klor. Och det är ju inte så hälsosamt, säger badchefen Linda Lörincz.

Görs av hygieniska skäl

På flera badhus i Västra Götaland har man nu förbjudit trenden. På Äventyrsbadet i Lerum har man skickat ut information till alla högstadie- och gymnasieklasser för att informera om förbudet mot kalsonger under badbyxorna. - Vi gör det av hygieniska skäl eftersom vi inte tror att alla tar på sig rena kalsonger och för att fibrerna reagerar med kloret, vilket försämrar luften. Dessutom vill vi begränsa den här märkeshysterin som finns, för det är Tiger- och Björn Borgkalsonger killarna använder, säger Christina Olsson, platschef på Äventyrsbadet i Lerum.

Inte bara killar

- Det är lika mycket tjejer som har underkläder under badkläderna, konstaterar Björn Stensson, biträdande föreståndare, Stadsparksbadet i Borås. Efter att det blev för mycket underkläder i bassängerna fick de nog och införde förbudet. Men Björn Stensson påpekar att de egentligen inte vet hur rena folks badkläder är eller om de har duschat innan. - Trenden beror nog inte bara på att det ses som coolt utan även på att många badshorts inte har innefoder och då kanske kalsonger behövs för att hålla ihop paketet, säger Pierre Solberg, verksamhetschef på Valhallabadet där man har förbjudit trenden helt.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!