På stadsparksbadet i Borås har man fått nog av ungdomar som badar med underkläder under badkläderna. Därför har man infört ett förbud. Björn Stensson är en av dem som ser till att det efterföljs
På stadsparksbadet i Borås har man fått nog av ungdomar som badar med underkläder under badkläderna. Därför har man infört ett förbud. Björn Stensson är en av dem som ser till att det efterföljs

Simhallar förbjuder nya snuskmodet

Publicerad
Uppdaterad
GÖTEBORG. Dagens badmode förbjuds på simhallarna i Västsverige.
I Älmhult tvingades man i stället tillsätta mer klor i vattnet.
- Det är ohygieniskt med kalsonger och fibrerna förstör luften, säger Christina Olsson, Äventyrsbadet i Lerum.
Modetrenden med kalsonger under badbyxorna fortsätter att växa och på badhusen reagerar man nu. På Höganäsbadet i Älmhult tvingas man tillsätta mer klor i vattnet. - Smutsiga kalsonger i vattnet innebär fler bakterier vilket betyder att vi måste ha mer klor. Och det är ju inte så hälsosamt, säger badchefen Linda Lörincz.

Görs av hygieniska skäl

På flera badhus i Västra Götaland har man nu förbjudit trenden. På Äventyrsbadet i Lerum har man skickat ut information till alla högstadie- och gymnasieklasser för att informera om förbudet mot kalsonger under badbyxorna. - Vi gör det av hygieniska skäl eftersom vi inte tror att alla tar på sig rena kalsonger och för att fibrerna reagerar med kloret, vilket försämrar luften. Dessutom vill vi begränsa den här märkeshysterin som finns, för det är Tiger- och Björn Borgkalsonger killarna använder, säger Christina Olsson, platschef på Äventyrsbadet i Lerum.

Inte bara killar

- Det är lika mycket tjejer som har underkläder under badkläderna, konstaterar Björn Stensson, biträdande föreståndare, Stadsparksbadet i Borås. Efter att det blev för mycket underkläder i bassängerna fick de nog och införde förbudet. Men Björn Stensson påpekar att de egentligen inte vet hur rena folks badkläder är eller om de har duschat innan. - Trenden beror nog inte bara på att det ses som coolt utan även på att många badshorts inte har innefoder och då kanske kalsonger behövs för att hålla ihop paketet, säger Pierre Solberg, verksamhetschef på Valhallabadet där man har förbjudit trenden helt.
Therese Aronsson
Therese Aronsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER