OBS! BILDEN ÄR ETT MONTAGE.
OBS! BILDEN ÄR ETT MONTAGE.

Silbersky byter bana - börjar på cirkus

Publicerad
Uppdaterad
De flesta känner till Leif Silbersky som advokat.
Men om några veckor byter han ut sin kostym - mot en cirkusuniform.
- Att jobba på cirkus har varit en dröm ända sedan jag var barn, säger han till GT.se.
I dag inleder Cirkus Maximum sin Sverigeturné och om några veckor kommer cirkusen till Stockholm. I huvudstaden ansluter en ny cirkusmedarbetare, advokat Leif Silbersky.
– Jag är en person som tycker om att förverkliga drömmar och att arbeta på cirkus har varit en dröm jag haft sedan jag var barn, säger han.

Ser fram emot tillskottet

Marcus Rosendahl, pressansvarig på Cirkus Maximum, ser fram emot tillskottet.
– Han har alltid haft ett stort cirkusintresse och har skrivit förordet till cirkusprogrammet en gång. Han är även en god vän till företaget och besöker alltid Circus Maximum med barnbarnen, säger han.
Finns det några planer på att till och med ha med honom i föreställningen?
– En advokat som går på lina hade visserligen varit häftigt men nej, vi har inte tänkt ha med honom i föreställningen. Han kommer att få kratta i manegen och riva biljetter
Leif Silberskys bekräftar att han inte kommer att få visa upp sina begränsade cirkuskonster.
– Det var ett önskemål från min sida att få vara med i föreställningen men att kunna jonglera med tre bollar är tydligen inget att visa upp och det är tydligen inte mina balanskonster heller.

Skulle bli besviken

Men du kommer i alla fall att få ha cirkusuniform?
– Ja, jag skulle bli väldigt besviken om jag inte fick det.
Hur ska du hinna med det här, du är ju en rätt upptagen man?
– De här är ju på kvällstid. Jag kommer att göra en del matinéer men de flesta föreställningar är på kvällstid. Och jag kommer bara var med när cirkusen är i Stockholm.
Hur känns det nu när det börjar närma sig din cirkuspremiär?
– Det känns kul men lite nervöst. Det här är ju en helt ny miljö för mig.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER