Tåg körde in i en jordhög på spåret

Publicerad
Uppdaterad

Ett signalfel på Göteborgs centralstation påverkar alla tåg till och från Göteborg.

– Felet gör att det blir förseningar i trafiken och vissa tåg kan komma att ställas in, säger Mona Huovinen, presskommunikatör vid Trafikverket.

Det är även störningar i tågtrafiken mellan Borås och Fristad där ett tåg kört in i en jordhög på spåret.

Det har uppstått ett signalfel på centralen i Göteborg under torsdagsmorgonen vilket gör att alla tåg till och från stationen påverkas.

– Resenärerna kan räkna med förseningar på cirka 15 minuter under morgonen. Vissa tåg kan komma att ställas in, säger Mona Huovinen vid Trafikverket.

Hon rekommenderar resenärer att titta på tågoperatörernas hemsida för information om just deras tåg.

"Undersöker felet"

Mona Huovinen har ingen prognos på hur länge förseningarna kommer att vara.

– De är ute på plats och undersöker felet. Ofta brukar det lösas ganska snabbt, men vi har inte fått någon prognos. Vi vet inte exakt vad det är för fel ännu, säger hon vid halv åttatiden på torsdagsmorgonen.

Trafikverket meddelar också att det är stopp i tågtrafiken mellan Borås och Fristad på torsdagsmorgonen. Det påverkar sträckan Herrljunga - Borås – Varberg. 

Tåg körde in i jordhög på spåret

Orsaken uppges vara trafikhinder på spåret.

– Det är en jordhög på spåret. Vi vet inte hur den hamnat där. Vi måste undersöka vad som har hänt och håller nu på att få dit maskiner för att ta bort högen, säger Camilla Hult, presskommunikatör vid Trafikverket.

Jonathan Nord, störningskoordinator vid Västtrafik, har heller inga uppgifter om varför jordhögen hamnat på spåret.

– Ett tåg har kört in i en jordhög men vad som orsakat det vet vi inte, säger han.

Västtrafiks presskommunikatör Lena Jovén konstaterar att det kan handla om jord från en slänt intill spåret.

– Allteftersom jag har satt mig in i det här så handlar det inte om något jordskred. Kanske är det jord från en slänt som rasat lite, säger hon.

 

GRATIS! Ladda ner GT:s nyhetsapp i Iphone & Android 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER