Alla tåg försenade efter spårfel i Göteborg

Publicerad

Ett växel- och spårledningsfel på Göteborgs central påverkade alla tåg under onsdagseftermiddagen, uppgav Trafikverket i ett pressmeddelande.

Vissa tåg ställdes in och förseningarna påverkade alla linjer – främst mellan Göteborg - Alingsås och Göteborg - Kungsbacka.

Vid 18-tiden var det tekniska problemet löst.

På onsdagseftermiddagen påverkades all tågtrafik på Göteborgs central – anledningen var ett växel- och spårledningsfel. Vissa tåg ställdes och bussar ersatte de drabbade tågen.

– Problemet visade sig vara större än vad man först trodde och handlar också om växlar, sa Ulrika Lokrantz Nilsson, presskommunikatör vid Trafikverket, strax efter att felet inträffat.

Vid 18-tiden meddelade Trafikverket att felet var löst.

Förseningar i tågtrafiken

– Jag fick precis samtal om att man kommit i gång. Det är bara  spår fem som man fortfarande jobbar med för att få klart, säger Ulrika Karlsson, presskommunikatör på Trafikverket.

I pressmeddelandet uppmanar Trafikverket resenärer att ta kontakt med respektive tågbolag. Resenärerna hänvisas också till Västtrafiks hemsida.

Vid 18-tiden var det oklart hur länge som trafiken kommer dras med förseningar.

 

Följ utvecklingen i GT:s app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android

Erik Göthlin
Erik Göthlin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER