Här är inlägget som Shna skrev direkt efter mötet med busschauffören. Foto: PrivatHär är inlägget som Shna skrev direkt efter mötet med busschauffören. Foto: Privat
Här är inlägget som Shna skrev direkt efter mötet med busschauffören. Foto: Privat
Shna Kamal berördes av busschaufförens agerande. Foto: PrivatShna Kamal berördes av busschaufförens agerande. Foto: Privat
Shna Kamal berördes av busschaufförens agerande.  Foto: Privat
Busschauffören på buss 753 mot Mölndal hyllas av Shna Kamal. Foto: Anders YlanderBusschauffören på buss 753 mot Mölndal hyllas av Shna Kamal. Foto: Anders Ylander
Busschauffören på buss 753 mot Mölndal hyllas av Shna Kamal.  Foto: Anders Ylander

Shnas hyllning till busschaffören

Publicerad

Busschauffören tittade bakåt flera gånger och körde inte i väg från hållplatsen – trots att Shna Kamal, 19, var den enda passageraren kvar.

När hon frågade varför var svaret så berörande att hon ville dela med sig av chaufförens medmänsklighet.

– Det var en ung kvinna och ett killgäng som just gått av och han ville se att kvinnan kom hem tryggt innan han fortsatte, säger hon.

Juridikstuderande Shna Kamal, 19, satt på buss 753 mot Mölndal på lördagskvällen. Klockan var runt midnatt och hon var på väg hem.

Busschauffören hade just släppt av en kvinna och ett killgäng på hållplatsen innan hennes. Men där tog det stopp.

– Han kollade bak hela tiden och jag var själv kvar på bussen så jag frågade om vi kommit till ändhållplatsen eller vad det var som hände. Då sa han att han ville kolla så att kvinnan som gick av kom hem säkert. Hon gick av tillsammans med ett killgäng.

"Hoppas han kan inspirera"

Hans ord berörde henne och självklart gjorde det inget att bussen stod still i två minuter. Då hade kvinnan hunnit gå in i sin port.

När Shna Kamal själv sedan skulle gå av vid Ponnygatan såg busschauffören till att även hon kom säkert hem till sin port.

– Han frågade till och med var han skulle stanna. Jag tackade honom flera gånger. Det var underbart att se att en person bryr sig om sina medmänniskor, säger hon.

– Det här är för mig själva kärnan i att vara medmänniska. Jag tackade honom redan då, men jag hoppas att han kan inspirera andra också.

"Göteborg är mycket mer"

I samma stund som hon gick av ville hon dela med sig av det som gjort hennes kväll långt mycket bättre. Hon skrev ett inlägg i en Facebookgrupp – vilket snabbt delades och gillades av många.

– Det är många som bara vill se det negativa som händer i dagens samhälle, men jag var så glad av det här bemötandet och ville dela med mig och visa att det finns mer än otrygghet och skjutningar. Göteborg är så mycket mer och fullt av godhjärtade människor som bryr sig. Som den här chauffören, säger hon.

 

Och just hyllningar finns det gott om på Facebook.

Maya Dahlén Persson
Maya Dahlén Persson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER