Sexlekarna spårade ur
– film fällde företagare

Hovrätten för västra Sverige skärpte tingsrättens straff till fem års fängelse.
Foto: Sven Lindwall

VARBERG. Kvinnans egen mobilfilm där den halländska företagaren erkände att han gick över gränsen och inte respekterade stoppordet "rött" gjorde starkt intryck på domstolen.

Mot sitt nekande och trots sexkontraktet mellan parterna dömde därför hovrätten mannen till fem års fängelse för en serie våldtäkter på exsambon.

Dessutom skall han betala 200 000 kronor i skadestånd.

Kvinnan berättade att hon spelat in filmen med sin mobil för att hon tyckte att mannen gått alldeles för långt och att hon funderade på att polisanmäla honom och hade dessutom fruktansvärt ont.

I filmen säger mannen bland annat:

"Förlåt, jag alltså, seriöst, förlåt, jag var på fel plats".

Varpå kvinnan säger:

"Sa ju nej, jag sa ju rött".

– Ja, jag vet men... ...jag ber om ursäkt för det jag gjorde, det var fel av mig... svarar då mannen på filmen.


Slog med badmintonracket

Rollspelet skall ha skett den 18 juli i somras i mannens bostad i Varberg då mannen enligt åtalet skall ha slagit sin dåvarande sambo med ett badmintonracket, knuffat ned henne i en fåtölj, dragit av henne trosorna och tvingat henne till analsex.

Kammaråklagare Ingela Svenson som åtalade mannen menade att mannen inte respekterat det sexkontrakt paret hade och vid upprepade tillfällen nonchalerat stoppordet "rött" som kvinnan uttalat.

Hon åtalade därför honom för våldtäkt i sju fall mellan den 27 april och 3 augusti förra året.

Kvinnan gick in i förhållandet med mannen trots att han från börjat berättat för henne att han var dömd för att ha våldfört sig sexuellt på sin tidigare hustru genom rollspelsaktiviteter.

Hon skall då ha förklarat sig gilla hårt sex, bondage, men för att gardera sig upprättades sexkontraktet mellan de två om vad som var tillåtet och otillåtet.


Använde bogserlina

Stoppordet var "rött" , dessutom skulle ordet "gult" uttalas när man skulle pausa och det skulle absolut inte förekomma strypsex.

Men så blev det ändå och mannen använde både hundkoppel, bogserlinor och metalltråd i samband med strypsex.

Kvinnan som när hon flyttade in hos mannen, efter att de träffats på dejtingsajten Mötesplatsen, inte hade någon annan bostad har berättat att hon ville ha någon att älska och att hon först blev kär i mannen.

Men att förhållandet var destruktivt och de upprepade övergreppen fick henne att tappa självtroendet och sexlusten.

– Jag känner sorg, skam och olust med allt som har med sex att göra, sa hon i tingsrätten.

Varbergs tingsrätt dömde mannen till fyra års fängelse. Hovrätten för västra Sverige skärpte straffet till fem års fängelse. Dessutom skall mannen betala kvinnan 200 000 kronor i skadestånd, dubbelt så mycket som praxis.

BDSM

BDSM - ETT MAKTSPEL OCH KRYDDA I SEXLIVET ■ BDSM är ett samlingsbegrepp och står för bondage/disciplin, dominans/submission (underkastelse) och sadomasochism. BDSM innebär att samtyckande personer gemensamt söker njutning genom olika former av maktutbyten. För en del är BDSM ett sätt att krydda till sexlivet lite extra ibland. ■ I många förhållanden upprättas kontrakt mellan parterna om vad som är tillåtet eller inte.

Dessutom är det nästan alltid obligatoriskt med ett så kallat stoppord, ett ord som båda parterna ska vara överens om och respektera genom att avbryta aktiviteterna när någon av parterna uttalar ordet.