Sexköpare ringde till polisen: Sexet för dyrt

Sexköparen mötte upp de både kvinnorna i Rosenlund i Göteborg.
Foto: Jan Wiriden

GÖTEBORG. En man i 55-årsåldern köpte sex av två kvinnor i en lägenhet i Göteborg. Han tyckte att de tog för mycket betalt - och ringde polisen.

– Jag anser att jag blivit lurad. De tog för mycket pengar av mig, säger han i förhör med polisen.

Det var den 26 juli som mannen mötte upp de två kvinnorna i Rosenlund i Göteborg för att sedan ta sig till en lägenhet i Bergsjön. Där hade de sex.

Men mannen tyckte att kvinnorna tog för mycket betalt och ringde därför till polisen, någonting som först uppmärksammades i Metro. Han sa att han hade blivit av med sina pengar. När mannen larmade förstod inte polisen att det handlade om köp av sexuella tjänster, men det blev tydligt när de kom till platsen.

"Man har sina behov"

Mannen erkände sexköpet på plats, men sa samtidigt att han hade blivit lurad. I förhöret med polisen frågade man varför han köpte sex:

– Det är bara så. Man har sina behov, sade han i förhöret.

Enligt kvinnorna betalade mannen dem 3 000 kronor vardera, men till polisen säger mannen att det rörde sig om 1 000 kronor.

Nu åtalas mannen för köp av sexuella tjänster. Då mannen erkänner gärningen kan målet avgöras utan någon huvudförhandling i tingsrätten. Åklagaren föreslår att mannen ska betala 50 dagsböter på 450 kronor styck, sammanlagt 24 500 kronor.