Tillbaka på jobbet. Den 63-årige healern från Värmland satt i fängelse för att ha begått sexuella övergrepp på kvinnor under behandlingar. Nu är han frigiven och redan tillbaka på jobbet. Foto: Mats Endermark
Tillbaka på jobbet. Den 63-årige healern från Värmland satt i fängelse för att ha begått sexuella övergrepp på kvinnor under behandlingar. Nu är han frigiven – och redan tillbaka på jobbet.  Foto: Mats Endermark

Sexhealern fri - behandlar igen

Publicerad
Uppdaterad
Den 63-årige sexhealern våldtog en 14-årig flicka under en behandling.
Efter flera år i fängelse frigavs han - nu healar han igen.
- Jag har förståelse för att brottsoffren fasar över att han får fortsätta sin verksamhet, säger åklagare Peter Claesson.
Sexhealern från Värmland kom i kontakt med sina sju offer via healingverksamheter i bland annat Värmland och Västerås. Sessionerna började med massage och healing – men slutade med att han utnyttjade kvinnorna sexuellt. Övergreppen skedde mellan 2001 och 2005.
Vid ett tillfälle våldtog han en 14–årig flicka vars mamma hade tagit livet av sig.
Han dömdes för flera av övergreppen till fem år i fängelse. Nu har han frigivits och har redan blivit aktiv inom healingkretsar.

”Jag litar på honom”

Förra veckan var han på ett healingmöte i föreningen Trollsländan i Västerås. Då ska han ha gett flera personer behandling.
– Han har gett oss i teamet healing. Han har varit här på en healingkväll, säger ordförande i föreningen.
Hon är övertygad om att han har blivit oskyldigt dömd och menar att rättegången inte gick riktigt till.
– Jag litar på honom till hundra procent.
Känner du dig trygg om han ska heala minderåriga?
– Han ger aldrig minderåriga healing utan målsmans sällskap. Men jag har aldrig tvivlat på honom.
Peter Claesson, som var åklagare i fallet, menar att brotten han dömdes för var grova.
– Han har klart gått över gränsen för vad som är lagligt och utnyttjat sin ställning som ledare. Det var allvarliga brott. Han fick fem års fängelse så det var inte vilka brott som helst, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER