Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sex häktade efter skottlossningarna

Foto: Google maps

Åtta personer greps vid en polisrazzia på olika adresser i Borås.

Nu har sex av dem häktats misstänkta för inblandningen i skjutningarna i Borås den 4 juli. 

Nu söker polisen efter ett antal personer som varit inblandade.

– De vet sannolikt själva om att de är eftersökta och ombeds därför självmant inställa sig hos polisen för förhör, säger kommissarie Mats Axelsson, polisområde Älvsborg.

De två skjutningarna inträffade på Norrby och Hässle torg i Borås. Ett skott avfyrades i luften, och det andra i en stängd restaurang.

Polisen har sedan dess haft ett intensivt utredningsarbete med tekniska undersökningar och där man bland annat knackat dörr i områdena. Något som gav utdelning.

I måndags, den 13 juli, grep polisen åtta personer efter en stor polisrazzia på olika adresser i Borås. Sex av dem har nu begärts häktade av chefsåklagaren Per-Erik Rinsell för skjutningarna i Borås.

De är misstänkta för grovt vapenbrott samt olaga hot. Två av dem har blivit frisläppta då misstankarna försvagats.

Polisen: Kom in självmant

Rubriceringarna kan komma att ändras framöver, uppger polisen.

– Det går inte att utesluta att fler personer kommer att frihetsberövas i utredningen. Utredningen fortsätter nu med bland annat förhör och analyser av beslagtaget bevismaterial, sa Mats Axelsson, kriminalkommissarie polisområde Älvsborg, i en kommentar när personerna anhölls.

Nu eftersöker polisen ett ytterligare antal personer som åklagaren anhållit i sin frånvaro. Polisen uppmanar dem att lämna över sig själva.

– De vet sannolikt själva om att de är eftersökta och ombeds därför självmant inställa sig hos polisen för förhör, säger kommissarie Mats Axelsson, polisområde Älvsborg.