Massiv bilbrand – området utrymdes

Publicerad

Sex stycken bilar har brunnit i Borås. Några av bilarna befaras vara gasbilar. Räddningstjänst är på plats och har utrymt området, skriver Borås tidning.

Senare under kvällen kom larm om ytterligare bilbränder i staden.

– Vid tillfälle nummer två är det sex bilar som har brunnit, säger Joakim Hansson, vakthavande befäl vid polisen i region Väst. 

Enligt räddningstjänsten står fem av bilarna vid vårdcentralen på Bodagatan, den andra vid äldreboendet på Våglängdsgatan. Branden har nu släckts. Men räddningstjänsten arbetar fortfarande på platsen eftersom några av bilarna tros vara gasbilar.

– Vi har utrymt området och vi fick släcka på avstånd, säger Tommy Lieback på räddningstjänsten i södra Älvsborg.

– Det finns fortfarande en explosionsrisk, därför kommer platsen fortsätta vara avspärrad, säger polisens presstalesman Jenny Widén. 

Misstänks vara anlagda 

För närvarande är brandorsaken oklar, men bränderna misstänks vara anlagda. Polisen har inlett förundersökningar gällande skadegörelse genom brand. När brandhärden är avsvalnad kommer den att undersökas av polisens tekniker. 

– Vi utreder om det finns någon koppling mellan de fem bilarna på Bodagatan och den bilen som stod Våglängsgatan. Men det finns inga personskador i samband med bränderna vad vi vet just nu, säger Jenny Widén. 

Ingen har gripits. Polisen söker just nu efter vittnen till bränderna.

Senare på lördagskvällen kom nya larm om bilbränder i Borås, den gången i området Hulta.

Sammanlagt sex bilar brandskadades i olika omfattning. 

– Det var tre mer skadade och tre mindre skadade bilar, säger  Joakim Hansson, vakthavande befäl vid polisen i region Väst. 

Relaterade ämnen
Madeleine Bäckman
Madeleine Bäckman

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER