Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Massiv bilbrand – området utrymdes

Sex stycken bilar har brunnit i Borås. Några av bilarna befaras vara gasbilar. Räddningstjänst är på plats och har utrymt området, skriver Borås tidning.

Senare under kvällen kom larm om ytterligare bilbränder i staden.

– Vid tillfälle nummer två är det sex bilar som har brunnit, säger Joakim Hansson, vakthavande befäl vid polisen i region Väst. 

Enligt räddningstjänsten står fem av bilarna vid vårdcentralen på Bodagatan, den andra vid äldreboendet på Våglängdsgatan. Branden har nu släckts. Men räddningstjänsten arbetar fortfarande på platsen eftersom några av bilarna tros vara gasbilar.

– Vi har utrymt området och vi fick släcka på avstånd, säger Tommy Lieback på räddningstjänsten i södra Älvsborg.

– Det finns fortfarande en explosionsrisk, därför kommer platsen fortsätta vara avspärrad, säger polisens presstalesman Jenny Widén. 

Misstänks vara anlagda 

För närvarande är brandorsaken oklar, men bränderna misstänks vara anlagda. Polisen har inlett förundersökningar gällande skadegörelse genom brand. När brandhärden är avsvalnad kommer den att undersökas av polisens tekniker. 

– Vi utreder om det finns någon koppling mellan de fem bilarna på Bodagatan och den bilen som stod Våglängsgatan. Men det finns inga personskador i samband med bränderna vad vi vet just nu, säger Jenny Widén. 

Ingen har gripits. Polisen söker just nu efter vittnen till bränderna.

Senare på lördagskvällen kom nya larm om bilbränder i Borås, den gången i området Hulta.

Sammanlagt sex bilar brandskadades i olika omfattning. 

– Det var tre mer skadade och tre mindre skadade bilar, säger  Joakim Hansson, vakthavande befäl vid polisen i region Väst. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!