Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sernekes plan: Sälja minst halva Karlastaden

Ola Serneke.Foto: TOMMY HOLL / IBL
Sernekes prestigeprojekt Karlatornet ingår i Karlastaden.Foto: SERNEKE/TOMORROW AB / SERNEKE

Serneke siktar på att sälja minst halva Karlastaden, inklusive Karlatornet, och för samtal med olika aktörer.

– Vi är positiva till affären och har för avsikt att avsluta den så fort som möjligt, säger vd:n Ola Serneke till Göteborgs-Posten.

Serneke höll i veckan kapitalmarknadsdag för att berätta om bolagets planer för framtiden. Ola Serneke berättade under mötet att han satsar på att sälja minst 50 procent av Karlastaden, inklusive Karlatornet. 

– Vi utvärderar alla möjligheter och ser vad vi kan göra en bra affär på. Då är det här ett alternativ vi tittar på som aktörer är intresserade av. Det här är ett stort projekt med mycket värde i och det attraherar investerare. Byggrätter är värdefulla i dag, speciellt på ett sådant här ställe, säger Ola Serneke till tidningen.

Affären kan enligt Ola Serneke bli klar någon gång under årets sista kvartal, mellan oktober och december.

50 procent av Karlastaden kostade 600 miljoner kronor

Projektet Karlastaden ägs i dag till 100 procent av Serneke. När koncernen för två år sedan köpte ut partnern NREP ur projektet kostade 50 procent av Karlastaden 600 miljoner kronor.

Det kan enligt Ola Serneke bli aktuellt att göra hyresrätter av en del av lägenheterna i Karlastaden.

– En lämplig lösning vore att göra bostadsrätter av lägenheterna som ligger högre upp och att göra hyresrätter i de mindre attraktiva delarna av området, säger Ola Serneke till tidningen.