Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Serneke gör nya förluster – trots ökad omsättning

Foto: TOMMY HOLL/TT
Sernenke bygger just nu Karlatornet i Göteborg. Foto: SERNEKE/TOMORROW AB

Omsättningen och orderingången för Göteborgsbaserande Serneke Group ökar men rörelseresultatet visar minus, skriver Göteborgs-Posten. 

– Under tredje kvartalet har vi arbetat intensivt med att planera för en större omorganisation som del av ett åtgärdspaket med syfte att säkerställa bolagets långsiktiga konkurrenskraft, skriver vd:n Ola Serneke i en kommentar till GP.

När det tredje kvartalet av 2019 summerats för Serneke Group är rörelseresultatet negativt. 

Det visar minus fem miljoner – motsvarande siffra för samma kvartal förra året var minus 40. 

Omsättningen för bolaget har dock ökat, samma med orderingången, skriver Göteborgs-Posten. Omsättningen för det tredje kvartalet var 1 376 miljoner, en ökning med 17 miljoner jämfört med samma kvartal 2018. 

Orderingången ökar desto mer sedan samma kvartal förra året.

I år var den 1 792 miljoner och 2018 1 236 miljoner.

”Vi är inte nöjda” 

– Vi är inte nöjda med resultatutvecklingen eller den avtagande tillväxten. Utmaningarna vi står inför möter vi med stor ödmjukhet men även med beslutsamhet och handlingskraft. Under tredje kvartalet har vi arbetat intensivt med att planera för en större omorganisation som del av ett åtgärdspaket med syfte att säkerställa bolagets långsiktiga konkurrenskraft, skriver vd:n Ola Serneke i kommentar, till Göteborgs-Posten.

Kassaflödet visar minus 164 miljoner kronor och förra året var det minus nio miljoner.

I bolagets halvårsrapport berättade Ola Serneke att det fanns förhandlingar om att sälja Karlatornet till en intressent. 

Den eventuella försäljningen är inte klar och han nämner det i en kommentar 

– Karlatornet och förhandlingen med en ny partner har haft högsta prioritet och även om det dragit ut mer i tid än vi initialt önskat är vi nu i slutskedet av vad som potentiellt är en av de största fastighetstransaktionerna i landet, skriver han till GP.