Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Serneke bygger ny idrottsanläggning

Så här kan de nya idrottshallarna tänkas se ut.Foto: Pressbild / Serneke

Byggbolaget Serneke ska bygga två nya idrottshallar i Kungsbacka.

Summan för hela kalaset uppskattas landa på runt 85 miljoner kronor.

– Att bygga för idrott är något som ligger oss på Serneke varmt om hjärtat och något som vi dessutom har stor erfarenhet av, säger Patrik Hjelte, arbetschef på Serneke.

Det Göteborgsbaserade byggbolaget Serneke har ingått ett entreprenadavtal med Nystad Stadsutveckling AB. 

Resultatet kommer att bli två nya idrottshallar i de centrala delarna av Kungsbacka.

Hallarna är utformade för att husera både skolidrott, föreningsidrott och bollsport och den ena av dem kommer att ha en läktare för runt 1 000 personer.

Idrottshallarna kommer att bli granne med Aranäsgymnasiet och Kungsbacka nya badhus och ishall.

– Att bygga för idrott är något som ligger oss på Serneke varmt om hjärtat och något som vi dessutom har stor erfarenhet av. Vi ser fram emot samarbetet med Nystad och kommunen och hoppas på en fortsatt lång närvaro i Kungsbacka, säger Patrik Hjelte, arbetschef på Serneke i ett pressmeddelande.

Ska byggas klimatsmart

Idrottshallarna kommer att ha en yta på totalt 5 300 kvadratmeter och man är också mån om att minimera projektets klimatpåverkan genom att använda sig av stommar i limträ och genom att pryda byggnaderna med 1 000 kvadratmeter solcellspaneler.

– Det känns fantastiskt att tillsammans med Serneke och Kungsbacka kommun äntligen sätta spaden i marken för projektet. Vi är stolta över att utveckla två idrottshallar som möter invånarnas behov och uppskattar samarbetet med parterna, säger Per Ronnevik, vd på Nystad Stadsutveckling AB.

Idrottshallarna väntas stå klara vid årsskiftet 2020/2021 och ordersumman uppskattas till runt 85 miljoner kronor.

Förra veckan togs första spadtaget för ett annat av Sernekes projekt: Karlatornet på Lindholmen i Göteborg.

När det står färdigt kommer det med sina 245 meter bli den högsta byggnaden i hela Norden.Tornet kommer bland annat att inrymma 594 lägenheter, gym, bio, aktivitetsrum, en takterass och ett skötselrum för hundar.

Skidmore, Owings & Merrill som ritat byggnaden har också ritat kolosser som Burj Khalifa i Dubai och One World Trade Center i New York.