Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ser du varför den här regskylten förbjöds?

Nummerkombinationen 3JOH22A kan vid en första anblick te sig helt oskyldig.
Men om man läser skylten i spegeln framträder något helt annat - nämligen ASSHOLE. OBS, bilden är ett montage!

En Varbergsbo beställde en ny nummerplåt till bilen - 3JOH22A skulle det stå.

Men han fick blankt nej av Transportstyrelsen, skriver SVT Halland.

Anledningen? Kolla in den spegelvända varianten.

En man i Varberg beställde ett ny personlig nummerskylt till sin bil. Transportstyrelsen, som ser över fordonsskyltarna, nekade dock mannen.

"Den teckenkombination du begärt kan uppfattas som stötande” var svaret som mannen fick och begäran var därmed avslagen, skriver SVT Halland.

Nummerkombinationen 3JOH22A kan vid en första anblick te sig helt oskyldig - och många ställer sig nog frågande till varför det skulle vara ett problem med just den siffer- och bokstavskombinationen.

Annan betydelse spegelvänd

Men om man läser skylten i spegeln framträder något helt annat - nämligen ASSHOLE.

Enligt Transportstyrelsen får en personlig fordonsskylt inte vara utformad så den väcker anstöt: "Skylten får inte ha en beteckning som väcker anstöt eller medför olägenhet." går det att läsa på Transportstyrelsens hemsida.

Enligt SVT Halland skriver Transportstyrelsen i sitt beslut till Varbergsbon att ett stötande innehåll kan utgöras av exempelvis anspelningar på saker som sex, våld, kriminalitet och svordomar.

Många regler

Det finns även en rad andra regler som Transportstyrelsen beslutat om angående utformningen av nummerplåtar. T.ex. får man inte använda sig av ett företagsnamn eller en produkt utan att äga rättigheterna till namnet.

En personligt skylt får inte heller ha samma teckenkombinationer som motsvarande registreringsskyltar, går det att läsa på myndighetens hemsida.

Följ GT på Facebook och Twitter för de senaste västsvenska nyheterna.